VIDEO. Povestea eroinei care a murit alertand japonezii despre tsunami

Ultima actualizare: 27-10-2012 20:22
Miki Endo

Miki Endo, in varsta de 25 de ani, lucra la biroul ei din primaria din satul Minami Sanriku, cand a vazut cum valurile seismice se indreptau spre sat. A decis pe loc sa-i avertizeze pe locuitori, chiar cu pretul vietii sale.

Functionara Miki Endo se afla la etajul I al Primariei din Minami Sanriku in momentul in care tsunami au lovit satul. Vazand ce se petrece afara, tanara a pus mana pe microfon si a inceput sa indemne lumea sa fuga.

Sursa foto: NHK

Publicatia japoneza Mainichi Shimbun, citata de Huffington Post, relateaza ca Endo nu s-a dezlipit de microfon nici chiar atunci cand tsunami au inghitit pur si simplu satul. Cladirea in care se afla Miki a fost si ea distrusa complet, iar imaginile aparute intr-un scurt film in care se aude vocea ei, arata ruinele a ceea ce a fost candva primaria din Minami Sanriku. In Minami Sanriku, 10.000 de oameni au murit, insa datorita gestului lui Miki, alte mii de vieti au fost salvate.


Din pacate, insa, Miki nu s-a putut salva si pe ea. Mai mult decat atat, trupul ei nu a fost gasit nici acum si se afla printre cei 17.000 de disparuti, relateaza Das Bild.

Citeste si:

Cel mai inspaimantator video de la tsunami din Japonia

VIDEO. Secunda care a facut diferenta intre viata si moarte in Japonia

Cele mai distrugatoare tsunami care au lovit omenirea. VIDEO

VIDEO incredibil. Tsunami de 10 metri inghite casele si vapoarele

Unul dintre supravietuitori, Taeza Haga, in varsta de 61 de ani, a povestit cum a auzit-o pe Miki repetand intruna mesajul si dand telefoane prin care avertiza lumea sa plece cat de repede din fata valurilor seismice, inalte de 10 metri. Ea a ramas in continuare la post, in vreme ce el a fugit la masina ca sa ajunga in zona mai inalta din sat. 

“Miki nu a vrut sa lase pe nimeni in locul ei”, a povestit mama lui Miki pentru postul japonez de televiziune NHK, in vreme ce mai multi supravietuitori au tinut sa spuna ca nu vor uita niciodata gestul prin care tanara le-a salvat viata, cu pretul vietul ei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO