VIDEO. India l-a testat cu succes pe "Ucigasul Chinei": o racheta nucleara cu raza lunga de actiune

Ultima actualizare: 18-10-2012 18:53
Racheta nucleara

India a testat cu succes un nou tip de racheta nucleara, cunoscuta si sub numele de "Ucigasul Chinei", provocand un val de ingrijorari in regiune, pe fondul inarmarii a tot mai multe tari.

De altfel, India si China si-au intarit puterile militare in ultimii ani, cheltuind sume tot mai mari pentru domeniul apararii, sustinute fiind de economiile lor explozive. Racheta intercontinentala a Indiei de tip Agni V are o raza de actiune de peste 4800 de kilometri si este capabila sa atinga tinte precum capitala Chinei, Beijing, dar si zone din Europa.

Rezultatele pozitive obtinute de India in acest test inseamna ca aceasta tara intra pe lista de elita a statelor care detin astfel de arme puternice. Racheta a fost lansata de pe o insula mica situata pe coasta de est a tarii. Seful operatiunii de testare, S.P. Dash a declarat pentru Reuters, potrivit Sky News, ca lansarea a indeplinit toate obiectivele propuse. "A lovit tinta cu o mare acuratete", a spus el.

Constructia rachetei Agni V face parte dintr-un program mai amplu al Indiei de contracarare a amenintarilor vecinului sau mai bogat, China. Aceasta reusita ii confera Indiei nu numai prestigiu pe plan mondial, dar si sustinere in solicitarea catre ONU de a obtine un statut permanent in Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO