VIDEO. Drama tulburatoare a copiilor care traiesc in saracie, la doi pasi de Paradis

Ultima actualizare: 07-11-2012 21:27
familia saraca, hotel Florida

Disney World din Florida este unul din cele mai cunoscute parcuri de distractii din lume, un Paradis pentru copii, dar si pentru adulti. La doi pasi de aceasta lume a basmelor se ascunde insa o realitate trista.

Melissa are acum 12 ani. A schimbat 6 locuinte in numai 4 ani. S-a mutat intr-un hotel din Central Florida in urma cu 2 ani, cu fratele si tatal ei.

Ea este unul din multii copii care traiesc in moteluri pe Autostrada 192, care duce la Disney World. Aici se cazau initial turisti, dar din cauza crizei economice acestia nu au mai venit si au fost inlocuiti cu persoane precum tatal Melissei, care inchiriaza apartamente.

Potrivit Departamentului American pentru Educatie, cel putin 2.000 de copii traiesc in aceste hoteluri din Florida, iar in aceasta statistica sunt inclusi numai cei care merg regulat la scoala. Sunt si altii, prea mici pentru a urma cursurile sau cei care au renuntat sa mai invete.

Pretul uman al ciocolatei. Cati copii sunt exploatati pe plantatiile de cacao

Aceste familii sunt noua fata a populatiei sarace din SUA, iar hotelurile in care se cazeaza sunt acum ce erau in anii 1980 adaposturile sociale.

Un apartament este inchiriat pentru suma de 149 dolari pe saptamana. Asemenea hoteluri pentru saraci exista in toate statele americane, dar aici, in Florida, in drum spre Disney World, pare sa fie locul cel mai deprimat dintre toate.

In hotelul din Florida in care sta Melissa nu locuiesc numai familii cu copii, ci si persoane certate cu legea, cum ar fi consumatorii de droguri sau betivi.

Multi au ajuns aici din cauza unor decizii gresite sau a ginionului, cum este cazul unei familii care si-a pierdut casa in urma uraganului Katrina. Nici a doua locuinte nu a fost mai inspirata, pentru ca a fost distrusa de inundatiile din Nashville. Acum familia s-a mutat in hotel cu fetita lor de 7 ani si, ca sa mai castige un ban, au subinchiriat una din cele doua camera ale apartamentului unui veteran de razboi din Vietnam.

Secretul rusinos al New York-ului. La fiecare 17 minute, un copil se naste in saracie

Un caz mai aparte este cel al familiei lui “Bg Al”. Barbatul a venit in vacanta la Disney World si a fost atat de incantat, incat a decis sa se mute definitiv. Sotia lui s-a angajat aici ca menajera, iar el a inchiriat un apartament.

In VIDEO de mai jos puteti vedea conditiile in care traieste una din aceste familii sarace, intr-un hotel de langa Disney World.

 

 
 
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO