Veri din România, despărțiți în timpul Holocaustului, reuniți după 75 de ani. Momentul emoționant

Ultima actualizare: 27-09-2019 16:07
Barbati care se imbratiseaza
iStock

Morris Sana și Simon Mairowitz, doi veri separați în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, s-au regăsit după 75 de ani. Fiecare avea impresia că celălalt a fost ucis într-un lagăr de concentrare.

Înainte ca naziștii să invadeze România, în 1940, cei doi erau prieteni buni. Însă situația din timpul războiului i-a făcut să plece separat din țară.

Astfel, fiecare a ajuns să creadă că vărul lui a murit într-un lagăr de concentrare. Însă zeci de ani mai târziu, nepoata și fiica lui Morris Sana au reușit să își găsească rudele pe Facebook, aflând astel că Simon Mairowitz trăiește, scrie People.

 

Publicația a postat un filmuleț în care cei doi se revăd pentru prima dată. Cu ochii în lacrimi, cei doi se îmbrățișează, emoționați, rememorând momente din trecut.

„Îmi pare bine să te revăd”, i-a spus Sana vărului său.

 „E așa bine să te văd după atâția ani. 75 de ani ai așteptat. Știu că a trecut mult timp, dar acum suntem iarăși unul alături de celălalt”, îi răspunde Mairowitz.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO