Urs polar înfometat, observat căutând mâncare într-o groapă de gunoi. Video viral

20-06-2019 19:54


urspolar

Un urs polar înfometat observat în apropierea unui oraş din regiunea arctică rusă, la peste 800 de kilometri distanţă de habitatul său obişnuit, a fost capturat şi dat în grija medicilor veterinari, au indicat joi autorităţile locale, citate de AFP.

Animalul a fost reperat iniţial duminică seara în zona industrială Talnakh, situată la nord-est de Norilsk, căutând de mâncare în pubele, scrie Agepres.

Imaginile cu animalul vizibil epuizat au făcut ocolul reţelelor de socializare din Rusia.

Este vorba despre o femelă de circa un an, care cântăreşte aproape 200 de kilograme, a declarat un responsabil local al serviciilor de mediu, Alexander Korobkinun.

După efectuarea primelor analize veterinare, ursul urmează să fie trimis vineri la o grădină zoologică din oraşul Krasnoiarsk din Siberia, la câteva mii de kilometri sud de Norilsk, unde va fi îngrijit.

Potrivit autorităţilor, starea de sănătate precară nu permite eliberarea imediată a animalului în natură.

Incursiunile urşilor polari aflaţi în căutare de hrană în apropierea regiunilor locuite sunt din ce în ce mai frecvente în nordul Rusiei după ce habitatul şi sursele lor de hrană au devenit ameninţate de schimbările climatice şi topirea suprafeţelor îngheţate.

Ursul polar este o specie pe cale de dispariţie, iar vânătoarea acestor animale este interzisă în Rusia.

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO