VIDEO. Un tren a deraiat în Iran. Cel puțin 22 oameni au murit, iar 80 au fost răniți

Ultima actualizare: 09-06-2022 10:00
Un tren a deraiat în Iran. Cel puțin 17 oameni a...
VIDEO. Un tren a deraiat în Iran. Cel puțin 17 o...

Cel puțin 22 oameni au murit și peste 80 au fost răniți într-un accident feroviar în estul Iranului. Trenul care transporta aproximativ 350 de pasageri, s-a lovit de un escavator.

Autorităţile au anunțat că numărul victimelor ar putea creşte, deşi detaliile iniţiale despre dezastrul care a implicat un tren care transporta aproximativ 350 de pasageri au rămas neclare.

 

Patru din cele şapte vagoane ale trenului au deraiat în apropierea oraşului deşertic Tabas, a relatat televiziunea de stat iraniană, potrivit News.ro, care citează Associated Press.

Tabas se află la aproximativ 550 de kilometri sud-est de capitală, Teheran.

Echipele de salvare cu ambulanţe şi elicoptere au ajuns în zona îndepărtată, unde comunicarea este slabă.

 

Incidentul a avut loc la aproximativ 50 de kilometri în afara oraşului Tabas, pe calea ferată care leagă oraşul de Yazd. Fotografiile de la faţa locului, publicate de Clubul Tinerilor Jurnalişti asociat cu televiziunea de stat, păreau să arate vagoane de tren, în timp ce salvatorii încercau să îngrijească răniţii.

Accidentul este în curs de investigare. Informaţiile preliminare sugerau că trenul s-a ciocnit cu un excavator în apropierea şinei, deşi nu a fost imediat clar de ce un excavator ar fi fost amplasat aproape de şina de tren noaptea.

Un oficial sugerează că ar fi putut face parte dintr-un proiect de reparaţii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO