Un soldat din Thailanda a omorât 21 de oameni și a făcut selfie-uri după masacru

Ultima actualizare: 09-02-2020 20:49

Un soldat thailandez a împuşcat mortal 21 persoane, sâmbătă, în oraşul Nakhon Ratchasima, din nord-estul Thailandei. Alte 31 au fost rănite, dintre care cel puţin 10 erau în stare foarte gravă.

Poliţiştii au reușit să-l împuște mortal pe atacatorul din Thailanda dupa mai multe ore de căutări.

Jakraphanth Thomma şi-a atacat mai întâi superiorul, iar apoi a deschis focul într-o bază militară, la un templu budist şi la un centru comercial.

Atacatorul "a fost împuşcat mortal" duminică dimineaţă de forţele de securitate, a confirmat poliţia, după ce s-a pus capăt acestui incident sângeros ce a durat aproape 24 de ore, informează France Presse şi DPA, potrivit Agerpres. Atacatorul a fost ucis "în urmă cu 30 de minute" (2.00 GMT), a declarat şeful diviziei de poliţie criminală, Jirabhob Bhuridej.

Informaţia a fost confirmată de ministrul sănătăţii şi şeful poliţiei.

"Acum s-a terminat", a confirmat la rândul său în faţa reporterilor şeful poliţiei Chakthip Chaijinda la Nakhon Ratchasima, la nord-est de capitala Bangkok, duminică dimineaţă devreme. Atacatorul a fost împuşcat mortal într-un mall unde s-a ascuns, a declarat la rândul său purtătorul de cuvânt al poliţiei, Krissana Pattanacharoen, într-un comunicat.

Atacatorul a fost identificat ca fiind sergentul Jakrapanth Thomma, în vârstă de 32 de ani. El l-ar fi împuşcat mortal pe comandantul său înainte de a fura arme şi un vehicul militar Humvee dintr-o bază militară şi a început apoi să tragă asupra altor soldaţi şi de asemenea civili într-un mall.

El a împuşcat mortal zeci de oameni în timp ce fugea, inclusiv la un templu budist. El a deschis apoi focul într-un centru comercial din Nakhon Ratchasima, la nord-est de capitala Bangkok.

Soldatul, care a postat părţi din acest incident sângeros pe social media, ar fi avut o dispută cu comandantul său pentru bani.

Thomma a deschis focul mai întâi la o bază militară, unde au murit trei persoane. “El a furat apoi o maşină militară şi a plecat în centrul oraşului”, a declarat locotenent-colonelul Mongkol Kuptasiri.

Soldatul a postat mai multe selfie-uri pe rețelele sociale, după ce a comis atacurile. 

Imagini cu soldatul sunt disponibile în galeria foto din finalul articolului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO