Un roman, prins cu 35 de capsule de heroina in stomac

Ultima actualizare: 14-05-2012 07:12
Doze de heroina

Vamesii de la aeroportul Ruzyne din Praga au retinut un roman care avea 35 de capsule de heroina in stomac, a declarat purtatoarea de cuvant a Directiei generale a vamilor, Zuzana Hruba, pentru Mediafax Cehia.

Tanarul, in varsta de 24 de ani, venea de la Istanbul si avea un comportament suspect, motiv pentru care a fost verificat de catre autoritati.

Primul control a fost pozitiv, iar medicii i-au gasit ulterior, in urma radiografiilor, 35 de capsule de heroina in stomac.

Fiecare capsula are patru centimetri lungime si contine aproximativ zece grame de heroina. Pretul drogurilor este de  600.000 de coroane, echivalentul a 24.000 de euro, potrivit politiei.

Ascunderea drogurilor in stomac este foarte riscanta, deoarece organismul poate fi expus unei cantitati mari de droguri in cazul spargerii unei capsule.

"De obicei, oamenii recurg la acest tip de contrabanda pentru cocaina", au spus vamesii. "Vamesii au retinut doi contrabandisti pe aeroportul din Ruzyne in 2008, iar in 2009 au fost 11 cazuri de trafic de droguri pe teritoriul ceh. In acest an am inregistrat trei cazuri de astfel de contrabanda, dintre care doua in trenuri", a adaugat purtatoarea de cuvant a Directiei generale a vamilor, Zuzana Hruba, pentru Mediafax Cehia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO