Un pacient a desenat în timp ce era operat pe creier. Unde a avut loc intervenția

Ultima actualizare: 26-05-2020 15:36
doctori in sala de operatie
Getty

Un pacient dintr-un spital din Italia a fost operat pe creier în timp ce desena. Medicii i-au cerut acest lucru pentru a reduce riscurile, scrie tg24sky.it.

Intervenția a avut loc la Cremona, unde un bărbat trecut de 60 de ani, pe nume Osvaldo, s-a prezentat cu o tumoare pe creier.

Pentru că aceasta era situată într-o zonă critică, doctorul a venit cu soluția inedită.

”Am descoperit această pasiune a lui Osvaldo și am înțeles cât de importantă ar fi pierderea acestei abilități artistice pentru el. (…) În timp ce eu operam, el desena. Vedeam cum mâinile noastre lucrează în aceleași timp”, a povestit Antonio Fioravanti, un doctor cu peste 5.000 de operații la activ.

El a vrut să urmărească în timpul operației funcționalitatea limbajului, a mișcărilor și a abilităților cognitive ale pacientului.

”Este o zi specială pentru spitalul din Cremona. (…) Ne reorganizăm activitățile, iar structurile noastre încep treptat să își regăsească operativitatea după urgența Covid-19”, a spus directorul general al instituției, Giuseppe Rossi.

Operația a fost reușită. Pacientul a desenat un copac uriaș pe care a spus că îl va termina în perioada de recuperare, pentru a-l dona spitalului în semn de mulțumire.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO