Un nou incendiu devastator într-un spital Covid din Irak: Cel puţin 66 de morţi. VIDEO

Dată publicare: 13-07-2021 07:01
Dată actualizare: 13-07-2021 13:37


incendiu Irak

Cel puţin 66 de oameni au murit, luni, într-un incendiu care a devastat unitatea COVID-19 a unui spital din Nassiriya, în sudul Irakului.

Bilanţul inițial a fost de 52 de morţi şi 22 de răniţi, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al autorităţilor sanitare locale, Haydar al-Zamili, adăugând că unitatea COVID-19 din spitalul Al-Hussein devastată de flăcări avea 70 de paturi.

După câteva ore, bilanțul a crescut la 66 de morți, conform NBC News. 

Premierul irakian, Mustafa al-Kazimi, a convocat de urgenţă în cursul nopţii miniştri şi responsabili de securitate pentru "a examina cauzele şi consecinţele incendiului", a indicat cabinetul său.

Directorul spitalului şi şeful apărării civile din provincia Dhi Qar, de care depinde oraşul Nassiriya, au fost interogaţi de poliţie, au transmis autorotățile pe Twitter.

În plus, în provincia Dhi Qar a fost declarată starea de urgenţă.

"Victimele au murit arse şi căutările continuă" pentru a găsi supravieţuitori, a spus Haydar al-Zamili. Înregistrări video postate pe reţelele de socializare au arătat scene de haos şi valuri uriaşe de fum negru care ieşeau din clădire.

Potrivit unei surse din cadrul departamentului sanitar al provinciei, incendiul a fost cauzat de explozia unor tuburi de oxigen. Acest scenariu este o repetare identică a tragediei care a avut loc în aprilie într-un spital din Bagdad, soldată cu peste 80 de morţi.

În Nassiryia, sute de oameni s-au adunat la locul tragediei pentru a ajuta pompierii şi echipele de salvare, a transmis un corespondent al agenţiei France Presse.

O sursa din cadrul serviciilor medicale a informat că 20 de pacienţi au putut fi evacuaţi din clădirea în flăcări.

 

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO