Un nepot al lui Fethullah Gulen, arestat in Turcia. Guvernul turc: Fethullah Gulen este mai periculos decat Osama Bin Laden

Ultima actualizare: 26-07-2016 05:18
turcia - getty/ afp

Agentia Anadolu, citata de AFP, a relatat ca un nepot al predicatorului Gulen a fost retinut in Turcia.

Predicatorul turc Fethullah Gulen, autoexilat in SUA si pe care Ankara il acuza ca este "creierul" puciului esuat din 15 iulie, este "mai periculos decat Ossama Ben Laden", a dat asigurari sambata ministrul pentru afaceri europene Omur Celik, relateaza Agerpres, citand EFE.

"Seful teroristilor, Fethullah Gulen, este chiar mai periculos decat Ossama Ben Laden", a spus Celik intr-o interventie in fata presei, transmisa in direct de postul NTV.

Totodata, agentia Anadolu, citata de AFP, a relatat ca un nepot al predicatorului Gulen a fost retinut. Muhammet Sait Gülen a fost retinut la Erzurum (nord-est) in cadrul anchetei privind tentativa de lovitura de stat din Turcia din noaptea de 15 spre 16 iulie, a relatat Anadolu, fara alte precizari.

Pe de alta parte, Celik a reprosat Europei atitudinea sa dupa puciul esuat. "Aliatii nostri ar fi trebuit sa vina sa ne viziteze la Ankara", in semn de sprijin pentru guvern dupa puci, a spus el. "Trebuie sa incepem o noua faza cu aliatii nostri din NATO, cu un nou punct de pornire. Lupta poporului turc trebuie sprijinita", a adaugat Celik.

In ciuda criticilor exprimate, ministrul pentru afaceri europene a subliniat ca punerea in aplicare a acordului dintre Uniunea Europeana si Ankara "pe tema refugiatilor continua fara sincope, in ciuda loviturii de stat din Turcia". Incheiat in martie, acest acord a dus la reducerea afluxului de migranti catre Europa occidentala, aminteste AFP.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO