Un miliardar japonez caută opt persoane care să zboare cu el pe Lună, gratuit

Dată publicare: 03-03-2021 10:09
Dată actualizare: 03-03-2021 10:21


Yusaku Maezawa

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a invitat opt membri ai publicului să i se alăture pentru o călătorie în jurul Lunii, în cadrul zborului organizat de SpaceX, compania lui Elon Musk.

„Vreau ca oameni din toate mediile să se alăture”, a spus el într-un videoclip postat pe Twitter, unde a distribuit și un link către detaliile înscrierii, conform BBC.

Miliardarul a spus că va plăti pentru întreaga călătorie, astfel că cei care vin la bord vor zbura gratuit. Misiunea, numită dearMoon, este programată pentru anul 2023.

Solicitanții trebuie să îndeplinească două criterii: ar trebui să promoveze „orice activitate” desfășurată pentru „a ajuta într-un fel societatea” și sunt „dispuși să sprijine alți membri ai echipajului care împărtășesc aspirații similare”, a spus el.

„Am cumpărat toate locurile, așa că va fi o călătorie privată”, a adăugat el.

Domnul Maezawa, un magnat al modei și colecționar de artă, a spus anterior că intenționează să invite artiști pentru călătoria cu racheta Starship, dar proiectul ajustat „va oferi oamenilor din întreaga lume șansa de a se alătura acestei călătorii”.

„Dacă te vezi pe tine însuți ca artist, atunci ești artist”, a spus el.

Anul trecut, miliardarul japonez a lansat de asemenea o căutare pentru o nouă iubită care să i se alăture în călătorie, înainte de a o anula din cauza „sentimentelor mixte”.

În 2018, domnul Maezawa a fost numit primul pasager privat care urmează să zboare în jurul Lunii cu SpaceX, compania deținută de Elon Musk.

Prețul pe care miliardarul a acceptat să-l plătească pentru biletul său de spațiu nu a fost dezvăluit, dar potrivit lui Musk, a fost „o mulțime de bani”.

Planificată pentru 2023, misiunea va fi prima călătorie lunară a oamenilor din 1972.

Sursa: BBC