Un luptător transgen care ia steroizi a câștigat un concurs de wrestling feminin. Reacția publicului

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Mack Beggs
Getty

Un luptător transgen, sub tratament hormonal pentru a deveni băiat, a câștigat pentru al doilea an consecutiv titlul de campion la o competiție de wrestling destinată fetelor de liceu, în Texas, Statele Unite.

Mack Beggs, în vârstă de 18 ani, s-a născut fată, dar vrea să fie băiat. Este elev de liceu în Texas, Statele Unite. Beggs urmează tratament cu doze de testosteron pentru a se redefini ca băiat, relatează The Guardian.

Pentru că nu i s-a permis participarea în competiția masculină la wrestling, a participat în confruntarea fetelor. Astfel a învins-o pentru al doilea an consecutiv pe Chelsea Sanchez.

Mai multe clipuri postate online arată cum Mack este aplaudat și huiduit în același timp de către public.

În Texas regulile susțin că o persoană se poate înscrie în competiția masculină sau feminină în funcție de sexul trecut în certificatul de naștere.

Tratamentul cu steroizi urmat de Mack Beggs în timp ce se luptă cu fete a declanșat încă de anul trecut dezbateri aprinse în SUA cu privire la corectitudinea confruntărilor, dar și a drepturilor persoanelor transgen.

Beggs a cerut să participe în confruntarea masculină, dar regulile din Texas nu i-au permis.

”Respectă mult fetele cu care se luptă. Oamenii cred că le bate incorect pe fete... Dar fetele contra cărora concurează sunt foarte dure. Este vorba de talent și disciplină, nu de forță” a spus mama lui Beggs.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO