Un copil bolnav de cancer a vrut cu orice preţ să-l vadă pe Papă. Ce a făcut Francisc

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Un băiețel din Ohio, care s-a luptat cu cancerul și a învins boala, și-a văzut îndeplinită cea mai mare dorință - voia să-i dea un sărut "omul în alb de la TV", așa cum îl numește el pe papa Francisc.

Ieri, în Joia mare a catolicilor, sfântul părinte a îndeplinit ritualul spălării picioarelor, după exemplul Mântuitorului.

Iar la Windsor, regina Elisabeta a II-a a îndeplinit o străveche tradiție în aceeași zi sfântă - a împărțit mici sume de bani vârstnicilor, în semn de recunoștință că au servit Biserica și comunitatea.

Peter Lombardi, acum în vârstă de 12 ani, avea doar 9 când a fost diagnosticat cu leucemie acută limfo-blastica, în aprilie 2015. Părinţii lui - credincioşi catolici devotaţi - au ţinut să-l vadă pe papa atunci când sfântul părinte a venit în Statele Unite, la Philadelphia, în luna septembrie a acelui an. Dar erau cu toţii la spital, alături de băiatul care începuse chimioterapia...

Familia tocmai urmărea la televizor vizita papala, când cineva de de fundaţia Make-A-Wish - care încearcă să îndeplinească dorinţele copiilor bolnavi - a vrut să afle ce îşi doreşte și Peter.

Mama lui Peter: "L-au întrebat pe Peter: "Ce dorință ai?" Și Peter mi-a răspuns: "Vreau ca omul în alb, de la TV, să-mi dea un sărut, așa cum sărută toți copii."

Nu au putut să-i îndeplinească atunci dorința...

Peter a învins însă cancerul, boala a intrat în remisie, iar familia şi cei trei copii au vrut să sărbătorească vindecarea cu o excursie în Italia. Au ajuns la Roma în Ziua Floriilor catolice.

Mama i-a spus ghidului despre dorinţa lui Peter, iar întâmplarea a făcut ca acesta să aibă un prieten bun în Garda care asigura protecţia papei. Şi, Peter a primit sărutul şi binecuvântarea papei Francisc.

În Joia Mare, papa Francisc a îndeplinit ritualul umilinţei, spălând şi sărutând picioarele a 12 deţinuţi de la o închisoare din Roma. A urmat exemplul lui Iisus, care - afirmă tradiţia biblică - a spălat picioarele apostolilor după Cina cea de taină, în seara dinaintea Răstignirii pe cruce.

Pe de altă parte, regina Elisabeta a II-a a luat parte la slujba din Joia Mare, oficiată la Capelă Saint George a castelului Windsor.

Și, așa cum cere tradiția, a împărțit mici sume de bani vârstnicilor, în semn de recunoştinţă că au servit Biserica și comunitatea. Au beneficiat de răsplata regală 92 de bărbați și tot atâtea femei, seniori recomandați de cler. Fiecare a primit câte o punguță cu bani, de culoare albă sau roșie, după caz.

La ceremonia de la capelă Castelului Windsor nu a participat și prințul consort Philip, în vârstă de 96 de ani, din cauza unor dureri la șold.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO