Un chinez, acuzat pe nedrept de crima si incendiere, a fost eliberat din inchisoare, dupa 23 de ani. Ce despagubiri cere acum

Ultima actualizare: 13-03-2016 07:20
Chen Man

Un chinez care a petrecut 23 de ani in inchisoare dupa ce fusese declarat vinovat pe nedrept de crima si incendiere, a cerut la mijlocul acestei saptamani daune de 9,66 milioane de yuani (aproximativ 1,48 milioane dolari SUA), informeaza agentia Xinhua.

Conform unei instiintari remise joi agentiei de presa de catre de avocatul fostului acuzat, Chen Man, in varsta de 53 de ani a depus cererea la Tribunalul Superior al Poporului din provincia Hainan, din sudul Chinei, relateaza Agerpres.

Documentul include solicitarea a 1,85 milioane de yuani pentru privarea de libertate personala, 3,71 milioane de yuani pentru pierderea locului de munca, trei milioane de yuani pentru traume psihologice, un milion de yuani pentru acoperirea costurilor legale si 100.000 de yuani pentru costurile medicale.

El a solicitat, de asemenea, obtinerea de scuze publice din partea instantei de judecata pentru a-l ajuta sa-si reabiliteze numele, a precizat Chen.

Un oficial anonim al instantei a declarat pentru agentia Xinhua ca inca nu a primit cererea in dimineata zilei de joi. "Cand o vom primi, ne vom ocupa de ea cu atentie, in conformitate cu legile", a spus el.

Chen Man a fost eliberat luna trecuta din inchisoarea Meilan din provincia Hainan.

El a fost arestat la sfarsitul anului 1992 si a fost condamnat la moarte in noiembrie 1994, cu o amanare de doi ani a executarii pedepsei, de catre Curtea Populara Intermediara din orasul Haikou.

Procuratura locala a considerat ca sentinta era "prea usoara" si a cerut ca Chen sa fie executat. Cererea a fost respinsa de Tribunalul Superior al Poporului din provincia Hainan in anul 1999, care a demarat recursul la acest proces care s-a derulat pe parcursul a 16 ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO