Avion prabusit in Taiwan: 31 persoane au murit, 12 sunt disparute. Cutiile negre au fost recuperate

×
Codul embed a fost copiat

Un avion al companiei taiwaneze TransAsia Airways s-a prabusit, miercuri dimineata, in raul Keelung, din Taipei. La bord se aflau 58 de persoane de nationalitate taiwaneza si chineza, anunta BBC.

Citeste in acest articol:

-► Zeci de persoane sunt inca prinse in epava, alte 15 au murit
-►
Filmarea care surprinde momentul prabusirii avionului
-► 
Un avion TransAsia Airlines s-a prabusit intr-un rau din Taipei, cu 58 de persoane la bord
-►
Un taximetrist a scapat cu viata dupa ce avionul a lovit masina in care se afla 
-► 
Marturia unuia dintre supravietuitorii accidentului aviatic

Cronologia evenimentelor de miercuri, 4 februarie 2015

UPDATE 23:20 Echipele de salvare au recuperat bagajele pasagerilor din avion, iar cautarilor celor disparuti continua.

Citește și
Avion Spania
Un avion F-16, apartinand Fortelor Aeriene Elene, s-a prabusit in Spania. Cel putin 10 persoane au murit si 13 au fost ranite
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

UPDATE 20:37 Echipele de salvare continua sa caute pasagerii in epava avionului. Numarul decedatilor a ajuns la 31, in timp ce 12 persoane sunt inca date disparute. O macara a scos din apa epava aeronavei, intrucat s-a lasat intunericul, informeaza BBC.

UPDATE 17:22 Un nou bilant al oficialilor arata cel putin 25 de morti, 15 raniti, inclusiv doua persoane aflate la sol, si 18 disparuti, potrivit CNN. Cautarile continua, cutiile negre fiind recuperate din epava, a anuntat agentia nationala de stiri din Islanda. De asemenea, au fost gasite inregistratorul de zbor si cel de voce.

UPDATE 17:00 Imaginile surprinse cu ajutorul unei drone au fost publicate pe internet. Inregistrarea realizata la scurt timp dupa prabusirea avionului arata primele echipe de salvare ajungand inot catre supravietuitorii ce au parasit avionul si asteptau in apa sa fie salvati.

UPDATE 16:50In acest moment, situatia nu este optimista. Cei din fata avionului cel mai probabil si-au pierdut viata”, a afirmat Wu Jung-hong, un oficial al Departamentului de Pompieri din Taipei.

Potrivit reprezentatialor Aviatiei Civile din Taipei, conditiile meteo erau bune, iar pilotul avea 14.000 de ore de zbor, in timp ce co-pilotul avea 4.000 de ore.

UPDATE 16:02 Una din cutiile negre ale avionului a fost recuperata din epava. Informatiile stocate pe ea ii va ajuta pe investigatori sa afle cauzele prabusirii aeronavei.

UPDATE 15:20 Autoritatile au scos epava avionului din rau, iar operatiunile de salvare a victimelor continua. IMAGINI LIVE:

UPDATE 14.30: Potrivit Sky News, care citeaza un raport al turnului de control de la aeroportul din Taipei, ultimele cuvinte ale pilotului inainte ca avionul sa se prabuseasca au fost: "Ajutor, ajutor, a cedat motorul".  Deocamdata nu se stie daca pilotul avionului se numara printre cei morti.

UPDATE 13.45: Numarul victimelor a fost confirmat si de Departamentul de Pompieri din Taipei. "23 de persoane au murit. 14 persoane au murit pe loc, iar alte 9 au decedat in drum spre spital. Inca 20 de persoane lipsesc. Nu ne putem da seama daca toate sunt inca in interiorul avionului, iar unii martori spun ca au pasageri aruncati din avion in rau, la momentul impactului", a spus un oficial, potrivit The Guardian. La bordul avionului se aflau 58 de pasageri, dintre care 15 au supravietuit.

UPDATE 12.45: Numarul victimelor a ajuns la 23 de morti, iar un oficial guvernamental a declarat pentru The Telegraph ca in ultimele cinci ore nu a mai fost gasit niciun supravietuitor. Operatiunea de salvare este ingreunata si de faptul ca afara s-a innoptat.

UPDATE: 11.55: Printre pasagerii de la bord se aflau si doi copii, unul de doi ani, iar celalalt in varsta de doar cateva luni, scrie The Telegraph. Lin Riyao, baietelul de doi ani, a fost scos din epava aeronavei si lupta sa supravietuiasca. Tatal copilului a scapat teafar din accident si spune ca nu a existat niciun semn ca ceva ar fi in neregula cu avionul si ca nu a existat o explozie inainte ca aeronava sa intre in picaj. Barbatul a reusit sa-si scoata sotia si fiul din apa, insa baietelul se afla la terapie intensiva, dupa ce apa i-a ajuns in plamani.

UPDATE 11.00: Numarul mortilor se ridica la 16, anunta agentia Channel News Asia. Alte 15 persoane au fost ranite, iar 24 "asteapta sa fie salvate".

UPDATE 10.40: Echipele de salvare au recuperat si cutiile negre din epava avionului, anunta agentia de stiri Channel News Asia. Acestea ar trebui sa ofere explicatii asupra cauzelor prabusirii. Potrivit lui Jason Rabinowitz, un specialist in aviatie, citat de The Guardian, pilotul zborului ar fi anuntat ca unul dintre motoare s-a oprit, la scurt timp dupa decolare. Pana acum, se stie cu exactitate doar ca zborul a durat trei minute.

UPDATE 10.25: Chen Xinde, directorul executiv al companiei TransAsia Airlines, si-a cerut scuze public pentru prabusirea zborului GE235, intr-o conferinta de presa televizata, anunta Reuters.

UPDATE 09.48: Numarul victimelor care si-au pierdut viata in accident a crescut la 15, anunta Associated Press. Wu Jun-hong, conducatorul operatiunii de salvare a Departamentului de Pompieri din Taipei, a declarat ca 30 de persoane sunt inca prinse in epava sau au fost luate de apele raului. "Lucrurile nu arata prea bine. Cei care s-au aflat in partea din fata a avionului sunt, cel mai probabil, morti", a spus acesta.

UPDATE: 09.31: In cadere, avionul a lovit cu aripa si un taxi. Soferul taxiului, care a scapat ca prin minune dupa ce masina a fost lovita de aripa avionului aflat in picaj, a marturisit ca incidentul l-a inspaimantat atat de tare incat a lesinat, scrie The Telegraph. "Am lesinat in momentul in care ne-a lovit", a spus el. Taximetristul a fost transportat la un spital local, iar medicii spun ca acesta era foarte speriat si s-a trezit cu dureri puternice la nivelul ochilor. El inca se afla la spital, sub observatia doctorilor.

UPDATE 08.38: Numarul de morti s-a ridicat la 12, 16 au fost salvate, iar alte cateva zeci sunt prinse inca in epava, anunta autoritatile din Taiwan, citate de CNN.

UPDATE 08.25: Zborul GE235 s-a prabusit la numai trei minute de la decolare, insa cauzele nu sunt deocamdata cunoscute. FlightRadar a publicat ruta pe care ar fi trebuit sa o aiba zborul.

UPDATE 08.15: Avionul s-a rupt in bucati la impactul cu apa. Deocamdata, au fost salvate 18 persoane, iar alte cateva zeci sunt inca prinse in interiorul aeronavei. La operatiune participa peste 170 de salvatori de la departamentele de ambulanta si pompieri din Taipei.

UPDATE 07.48: Pana acum, bilantul accidentului este de noua morti si 18 raniti, potrivit China Times. Compania TransAsia Airlines a sustinut o conferinta de presa in care a declarat ca doua persoane au murit in momentul impactului. Aeronava avea un an vechime si zburase fara probleme pe 26 ianuarie. Conditiile de zbor erau bune, iar pilotul avea 14.000 de ore de zbor la activ, scrie The Guardian. Modelul avionului era acelasi cu cel implicat in accidentul aviatic din luna iulie, soldat cu 48 de morti.

Avionul ATR-72 abia decolase de pe aeroportul Taipei Songshan si se indrepta spre aeroportul Kinmen, de la granita cu China, cand a lovit un pod suspendat si s-a prabusit in rau. 

Potrivit informatiilor, la momentul actual mai multe persoane sunt blocate in interiorul avionului.

Postul de televiziune ETTV a aratat cateva imagini surprinse chiar in momentul in care aeronava acroseaza podul. 

Accidentul a fost surprins si pe o inregistrare video care arata cum avionul trece la cativa metri distanta de mai multe masini care circulau pe autostrada.

In iulie 2014, 48 de persoane au murit dupa ce un avion apartinand TransAsia Airways s-a prabusit in arhipelagul Penghu din Taiwan, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Noi informatii despre prabusirea avionului AirAsia. Cine pilota aeronava in ultimele momente
Noi informatii despre prabusirea avionului AirAsia. Cine pilota aeronava in ultimele momente

Noi informatii au fost date presei cu privire la avionul de pasageri AirAsia care s-a prabusit in Marea Java, luna trecuta.

Un avion F-16, apartinand Fortelor Aeriene Elene, s-a prabusit in Spania. Cel putin 10 persoane au murit si 13 au fost ranite
Un avion F-16, apartinand Fortelor Aeriene Elene, s-a prabusit in Spania. Cel putin 10 persoane au murit si 13 au fost ranite

Cel putin zece persoane au murit, iar 13 au fost ranite dupa ce un avion militar de tip F-16 apartinand Fortelor Aeriene elene s-a prabusit luni in sud-estul Spaniei, anunta Ministerul spaniol de Externe, citat de AFP, scrie Mediafax.

"Avionul AirAsia a explodat la impactul cu apa". Informatiile obtinute dupa recuperarea uneia din cutiile negre

Scafandri indonezieni au scos la suprafata una dintre cele doua cutii negre, cea cu parametri de zbor, ale avionului AirAsia care s-a prabusit in Marea Java pe 28 decembrie cu 162 de persoane la bord.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.