Un avion militar de tip MV-22 Osprey s-a prăbușit în sudul Californiei. Patru oameni au murit

Ultima actualizare: 09-06-2022 15:04
avion MV-22 Osprey
Getty

O aeronavă militară s-a prăbuşit în sudul Californiei, potrivit unui purtător de cuvânt al Puşcașilor Marini, relatează News.ro.

Armata americană a dezminţit informaţii potrivit cărora avionul transporta substanţe radioactive în momentul prăbuşirii, miercuri, în apropiere de Glamis, la 35 de kilometri de frontiera cu Mexicul.

Ziarul Los Angeles Times (LAT) scrie că patru dintre cele cinci persoane de la bord ar fi murit, iar a cincea era căutată în continuare.

Putem confirma că o aeronavă aparţinând celei de a 30 a Marine Aircraft Wing s-a prăbuşit în apropiere de Glamis”, a declarat pentru AFP, purtătorul de cuvânt al Pușcașilor Marini.

Salvatori militari şi civili se află la faţa locului. Contrar unor zvonuri de pe reţele de socializare, nu există material nuclear la bordul aeronavei”, a subliniat el.

O bază aeriană a Puşcaşilor Marini se află în apropiere de locul accidentului, la Yuma, în Arizona, unde se află un anumit număr de avioane de tip MV-22 Osprey, care decolează vertical.

Armata americană a înregstrat mai multe accidente ale acestui tip de avion. Un accident al unui MV-22 Osprey s-a soldat cu patru morţi, în martie, în Norvega, în timpul unui exerciţiu NATO. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO