Un avion cu 71 de persoane la bord s-a prăbușit, în apropiere de Moscova: nu există supraviețuitori

Dată publicare: 11-02-2018 17:21
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


avion prbusit Rusia

Un avion cu 71 de persoane la bord s-a prăbuşit la câteva minute după ce a decolat de pe Aeroportul Internațional Domodedovo din Moscova. 

UPDATE 17:30: Oficialii ruși au declarat că operațiunile de căutare-salvare vor continua și se vor desfășura inclusiv pe timpul nopții. În acest sens, a fost montat un sistem special de iluminare a zonei. În plus, locul accidentului este survolat de drone.

 UPDATE 17:15: Potrivit RT, anchetatorii au descoperit cutia neagră a aeronavei. Printre victime s-ar număra un adolescent de 17 ani și doi copii de 12 ani, respectiv 5 ani.

UPDATE 16:00 Salvatorii au confirmat că au găsit două cadavre, dar căutările sunt extrem de dificile, deoarece resturile tragediei aeriene sunt împrăştiate pe o rază de câţiva kilometri, iar zăpada care cade constant acoperă rapid rămăşiţele.

UPDATE 15:45 Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă pentru acest caz. El şi-a anulat vizita la Soci şi se va întâlni cu liderul palestinian la Kremlin.

UPDATE 15:20: Reuters scrie că toate cele 71 de persoane aflate la bordul aeronavei au murit. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a transmis condoleanțe familiilor victimelor incidentului aviatic.

UPDATE 15:15: La fața locului intervin 150 de echipaje de pompieri care acționează cu 20 de autospeciale și alte vehicule.

UPDATE 15:10: Reprezentanții Aeroportului Internațional Domodedovo au declarat că aeronava a fost inspectată înainte de decolare și nu au existat semne care să prevestească tragedia.

UPDATE 14:50: Potrivit presei ruse, LifeNews.ru, s-a declanșat o anchetă pentru a se stabili cauza producerii accidentului. La fața locului urmează să sosească Ministrul Transporturilor Federației Ruse, Maxim Sokolov, pentru a analiza cazul.

Din primele informații, înainte de a se prăbuşi, avionul a coborât de la 1800 la 1500 de metri, apoi s-a ridicat iar la 1.800 de metri, a intrat în picaj până la altitudinea de 900 metri, apoi a dispărut radare.

Aceeași sursă afirmă că au fost descoperite două cadavre.

O aeronavă tip Antonov An-14 a companiei Saratov Airlines a dispărut de pe radar, scrie RT.

La bordul aeronavei se aflau 65 de pasageri și 6 persoane care făceau parte din echipaj. Printre victime s-ar număra chiar și un copil.


AP scrie că aeronava s-a prăbușit lângă Moscova

BBC notează că aeronava avea ca destinație orașul Orsk. O sursă a serviciului de ugențe a declarat pentru Interfax că aeronava s-a prăbușit și că „nu există șanse” să fie supraviețuitori.

Avionul a dispărut de pe radarul turnului de control după ce a  decolat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova, a declarat o sursă a serviciului de urgență pentru presa rusă.

 

Sursa: rt.com

Tags: rusia, avion, disparut,


VIDEO PROTVPLUS.RO