Zi de doliu in Bulgaria pentru cei 16 pelerini morti in accident!

Ultima actualizare: 03-11-2012 15:11

UPDATE: Carnagiu in Bulgaria, chiar in ziua Inaltarii Domnului. 16 pelerini nevinovati, care se indreptau spre biserica si urmau sa participe si la o serbare campeneasca, au fost facuti una cu pamantul de un autobuz, de asemenea plin.

Muntele Standja, un loc de o frumusete rara si de pelerinaj la bisericile multiseculare, se leaga de acest accident cumplit. Autobuzul facea curse regulate spre Bakagic, o asezarea unde se organizeaza o serbare populara prilejuita de Ziua Inaltarii Domnului.

La un drum de intoarcere, cand autobuzul cu 20 de oameni inauntru, majoritatea varstnici, cobora pe drumul serpuit, soferul a descoperit ingrozit ca franele nu mai raspund la comenzi.

Vehiculul a prins viteza tot mai mare, a iesit de pe sosea, a trecut printre brazi si a izbit in plin un grup de oameni. In urma a ramas doar o baie de sange. Erau cadavre peste tot, a declarat un politist. In invalmaseala generala, alti 20 de oameni au fost raniti.

Autobuzul era vechi de 30 de ani, insa trecuse de curand inspectia tehnica. Cel putin asa arata foaia de parcurs. Daca nu s-ar fi oprit intr-o zona de copaci, probabil ca numarul victimelor era mult mai mare.

Ranitii in stare grava au fost dusi la spital, la fel si cadavrele victimelor. Printre cei care au pierit se numara un adolescent care se pregatea sa sustina un numar artistic la serbare.

Tragedia a bulversat intreaga tara. Premierul Stanichev si-a intrerupt campania electorala pentru europarlamentare si a venit, alaturi de alti ministri, la fata locului. La fel si presedintele Parvanov.

Parlamentul a tinut un moment de reculegere in memoria victimelor, iar vineri va fi decretata zi de doliu national.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO