Trump, testat pentru noul coronavirus în 15 minute. Cum se simte președintele SUA

Dată publicare: 03-04-2020 07:21
Dată actualizare: 03-04-2020 17:45


Trump este optimist în criza coronavirusului, experţii îl contrazic: ”greul abia începe”

Donald Trump a declarat că a efectuat un al doilea test pentru Covid-19, joi, și că a primit rezultatul negativ în mai puţin de 15 minute.

"Cred că l-am făcut chiar din curiozitate să văd cât de repede funcţionează", a declarat președintele SUA, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Trump a fost testat negativ şi luna trecută, după ce a intrat în contact cu un oficial brazilian, infectat cu noul coronavirus.

Medicul preşedintelui american, Sean Conley, a precizat că acesta este ”sănătos și fără simptome” și că noul test a fost creat de Laboratoarele Abbott.

Trump a mai anunțat în cadrul briefingului de presă zilnic de la Casa Albă planurile de operaţionalizare, de către personalul militar şi federal, a unui spital de campanie în cadrul Javits Center din New York pentru a ajuta metropola să facă faţă fluxului de pacienţi.

New York este epicentrul epidemiei în SUA, cu peste 47.000 de cazuri confirmate.

Consilierul prezidenţial Jared Kushner, membru al grupului de lucru pentru coronavirus, a declarat că executivul va trimite sistemului public spitalicesc din New York măşti de protecţie N-95 pentru a ajuta cadrele medicale să facă faţă situaţiei, luna următoare.

Trump a invocat o lege folosită în războiul din Coreea

 

Donald Trump, care iniţial a minimalizat ameninţarea pe care o reprezintă noul virus, a invocat Defense Production Act din perioada războiului din Coreea, pentru a cere companiilor să producă ventilatoare, esenţiale pentru menţinerea în viaţă a pacienţilor contaminaţi cu COVID-19 şi care se confruntă cu probleme respiratorii.

Liderul de la Casa Albă a mai informat că a folosit legislaţia pentru a solicita companiei General Motors să producă mai multe măşti N-95.

"Avem peste 100.000 (ventilatoare) care se produc chiar acum sau a căror producţie va porni în curând", a mai spus Trump.

Totodată, preşedintele SUA a informat despre recenta conversaţie cu directorul general al General Motors, Mary Barra, care i-a confirmat că producţia de ventilatoare va începe în curând.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO