Trei scoli construite in Nepalul devastat de cutremure cu banii dintr-o campanie sustinuta de alpinistul Alex Gavan

27-05-2017 07:37


Alex Gavan, Nepal

Dupa doi ani de la lansarea campaniei "Bucurie pentru Nepal", doua scoli si-au deschis portile pentru aproximativ 150 de copii. Si o a treia institutie urmeaza sa fie construita.

Banii pentru aceste investitii provin de la oameni cu suflet mare, din intreaga lume. Printre ei, 36.000 de romani care au raspuns apelului alpinistului Alex Gavan, care a sustinut acest proiect. 

Cutremurul din aprilie 2015, cu magnitudinea de 7,9 pe scara Richter, a lasat in urma dezastru. Aproape 9.000 de oameni au murit si peste 22.000 au fost raniti. In plus, 5.000 de scoli au fost puse la pamant.

Avalansa care a urmat seismului l-a surprins pe alpinistul roman Alex Gavan in Tabara de Baza de pe Everest. A scapat cu viata si a participat la operatiunile de cautare si salvare a celor aflati sub zapada.

Apoi, chiar de ziua lui, in 19 mai, a fost lansata campania "Bucurie pentru Nepal". Si nu a ezitat sa se implice.

In doi ani s-au adunat peste 100.000 de euro. Si, potrivit voluntarilor, aproximativ 36.000 de romani au donat pentru ca elevii de acolo sa aiba o noua sansa.

Banii au fost folositi pentru a construi doua scoli, care gazduiesc acum peste 150 de copii.

Fondurile adunate în cadrul campaniei permit ridicarea unei noi scoli, cu toate ca initial era vorba doar de doua institutii.

Matthieu Ricard, fondatorul organizatiei umanitare din Nepal, care a facut posibil acest parteneriat, a vrut sa le transmita un mesaj romanilor.

Mathieu Richard"Dragi prieteni din Romania, sunt extrem de fericit ca, datorita generozitaiti incredibile a romanilor, inspirati de prietenul meu bun Alex Gavan, pot sa va anunt ca deja se construieste a treia scoala in satele distruse de cutremurul din 2015."

Abandonul scolar este una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta Nepalul.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO