Trei reporteri ai BBC au fost arestati si batuti de soldati in Libia

Ultima actualizare: 22-10-2012 05:26
Libia

Trei corespondenti ai BBC au fost arestati si batuti de soldati si politisti libieni. Mai mult, agresorii i-au supus unui simulacru de executie, inainte de a-i elibera. Intre timp, luptele incrancenate intre rebeli si fortele guvernamentale continua.

Jurnalistii au fost arestati de oameni ai lui Ghaddafi, in timp ce incercau sa se apropie de Zawiya. Au fost batuti si aliniati cu fata la perete ca pentru o executie.

Cei trei au fost eliberati dupa 21 de ore, dupa ce au trecut mai intai pe la sediul serviciilor de informatii de la Tripoli. Intre timp, Ghaddafi si-a continuat campania de presa. Nu mai neaga violentele din primele zile ale revoltei, dar are o explicatie originala pentru ele.

Fara sa fie preocupat de coerenta, liderul libian a aruncat vina pentru ceea ce se intampla in Libia ba pe reteaua terorista, ba pe Occident.

Mare parte dintre libieni au facut deja acest lucru. Cativa dintre ei tin piept oamenilor lui Ghaddafi la Ras Lanouf. Sunt oameni fara nicio pregatire militara.

Intre timp, nu e exclus ca Ghaddafi sa caute mediatori. El a trimis ieri la Cairo un general, cu un mesaj pentru armata egipteana, insa alte detalii nu se cunosc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO