Trei explozii puternice au avut loc la Ierusalim. Vladimir Putin a cerut Israelului "oprirea confruntarii armate"

10-07-2014 18:08

Trei explozii puternice au avut loc, joi dupa-amiaza, in orasul Ierusalim, fiind provocate probabil de caderea unor rachete, potrivit site-ul israelian Ynetnews.

Potrivit unor surse citate de presa israeliana, mai multe rachete au cazut in Ierusalim. Cu putin timp in urma, in orasul divizat intre palestinieni si israelieni se declansasera sirenele antiaeriene.

Incidentele intervin in contextul in care Israelul a lansat operatiunea Protective Edge (Limita Protectoare), care include raiduri aeriene in Fasia Gaza, teritoriu palestinian aflat sub controlul miscarii islamiste Hamas.

Putin i-a cerut la telefon lui Netanyahu "oprirea confruntarii armate" din Fasia Gaza

Presedintele rus Vladimir Putin a apreciat ca e "indispensabila o oprire urgenta a confruntarii armate" in Fasia Gaza, intre Israel si miscarea palestiniana Hamas, intr-o conversatie pe care a purtat-o joi la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Conversatia, despre "degradarea rapida a situatiei" in Fasia Gaza si sudul Israelului, a avut loc la initiativa premierului israelian, a precizat Kremlinul intr-un comunicat.


VIDEO PROTVPLUS.RO