Tragedie in largul Libiei. Cel putin 240 de migranti ar fi murit, dupa ce doua ambarcatiuni s-au scufundat in Mediterana

Ultima actualizare: 06-11-2016 07:30
refugiati veniti pe mare

Cel putin 240 de migranti ar fi murit dupa ce doua ambarcatiuni s-au scufundat in largul Libiei, informeaza The Guardian.

Doua supravietuitoare care au fost salvate din Mediterana si aduse pe insula italiana Lampedusa au povestit intamplarile, conform Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati, citat de The Guardian. Deocamdata nu este clar cand ar fi avut loc naufragiile si nu a fost recuperat niciun cadavru.

Carlotta Sami, purtator de cuvant al UNHCR, a spus ca 29 de oameni din prima ambarcatiune au supravietuit, in timp de 120 au disparut. Intr-o operatiune separata, doua femei care au fost gasite inotand in mare le-au spus salvatorilor ca alti 120 de oameni au murit pe a doua ambarcatiune.

Peste 4.200 de migranti au murit in acest an, in incercarea periculoasa de a traversa Marea Meditaran. ONU a avertizat ca in acest an numarul victimelor ar putea creste alarmant.

Aproape 33.000 de migranti au traverst marea in acest an, comparativ cu 1 milion in 2015.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO