Tragedie în Kazahstan. Un avion cu 100 de persoane la bord s-a prăbușit. Cel puțin 12 morți

Ultima actualizare: 27-12-2019 20:05

Cel puțin 12 oameni, inclusiv 5 copii, au murit vineri dimineață în Kazahstan într-un tragic accident aviatic. 

Un aparat al companiei Bek Air - cu 95 de pasageri și 5 membri ai echipajului la bord - s-a prăbușit în apropiere de Almaty, cel mai mare oraș al țării.

Circa 60 de persoane au fost scoase în viață dintre rămășițele aeronavei și au fost duse la spital.

Aeronava a pierdut legătura cu turnul de control în cursul decolării către capitală Nur-Sultan, fosta Astana, la ora locală 7 și 22 de minute.

La doar 19 secunde după desprinderea de pistă, avionul a pierdut altitudine și s-a izbit de un zid din beton, înainte de a se opri într-o clădire cu două etaje. În momentul impactului, aparatul s-a rupt în bucăți, cabina a rămas înfiptă în clădire, iar restul fragmentelor - împrăștiate pe câmpul din vecinătate. În mod miraculos, impactul nu a provocat un incendiu.

Potrivit unei supraviețuitoare, citată de BBC, avionul se zgâlțâia în cursul decolării, iar presa relatează că în regiune era ceață densă.

La fața locului au ajuns rapid 40 de ambulanțe și echipe de intervenție cu misiunea de a scoate toți supraviețuitorii dintre resturile epavei. Impresionați de amploarea accidentului, oamenii s-au strâns cu sutele în fața centrelor de recoltare ca să doneze sânge pentru răniți.

Bek Air, care se descrie pe site-ul său drept prima companie aeriană low cost din Kazahstan, operează cu o flotă de aparate tip Fokker 100, de producție olandeză. Comitetul național al aviației a suspendat toate zborurile cu acest tip de aparat până la finalizarea anchetei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO