Tragedie în Bulgaria. Doi oameni au murit într-un incendiu forestier

Ultima actualizare: 05-08-2021 09:03
Tragedie în Bulgaria. Doi oameni au murit în timp ce luptau împotiva unui incendiu forestier
Getty

Doi silvicultori au murit şi un altul a fost rănit, miercuri, în Bulgaria, în timp ce luptau împotriva incendiilor forestiere care s-au extins în această săptămână, informează AFP, citată de Agerpres.

Cei doi silvicultori au decedat după ce au fost prinşi de un incendiu care a izbucnit în apropierea unui sat din regiunea Sandanski (sud-vest) miercuri dimineaţă.

Patru case au fost distruse de flăcări, miercuri, într-un alt incendiu din regiunea Starosel (centru), unde armata a trimis un elicopter pentru a ajuta pompierii.

Un alt elicopter, vehicule ale armatei şi pompieri se luptă de marţi cu un incendiu de amploare la poalele lanţului muntos Stara Planina din regiunea Karlovo (centru).

Cel puţin şase case şi o fostă şcoală au ars din temelii luni, după ce un incendiu a afectat un sat din regiunea Kyustendul (vest).

Săptămâna trecută, Bulgaria s-a confruntat cu un val de căldură, iar luni meteorologii au emis o alertă de avertizare cod roşu privind canicula în cea mai mare parte a ţării.

În ultima vreme, în Bulgaria, s-au înregistrat până la 200-240 de incendii pe zi, a anunțat, miercuri, Nikola Nikolov, șeful pompierilor. Potrivit acestuia, 93% dintre aceste incendii au fost declanşate de activităţi umane şi s-au răspândit rapid, fiind favorizate de căldură, secetă şi vânt.

În această perioadă, incendii de amploare afectează Grecia, Turcia şi Macedonia de Nord.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO