Tragedia de pe Costa Concordia, la un pas sa se repete. Un alt vapor, naufragiat in Oceanul Indian

Ultima actualizare: 28-09-2012 02:00

O tragedie similara celei in care a fost implicat vaporul de croaziera Costa Concordia a fost la un pas sa aiba loc luni, in Oceanul Indian. O “nava sora” a Concordiei este blocata in apele controlate de piratii africani.

O nava a companiei Costa Crociere, Costa Allegra, se afla in deriva, in lagul insulelor Seychelles, dupa ce un incendiu care s-a declansat la bord a distrus motoarele, a anuntat paza de coasta italiana, citata de AFP.

Vaporul de croaziera, care transporta 1.049 de persoane, dintre care 636 de pasageri si 413 membri ai echipajului, a plecat din Madagascar si se indrepta spre Seychelles.

Incendiul a fost stins, fara sa fie ranit vreun pasager sau membru al echipajului, iar evacurea nu este necesara.

Paza italiana de coasta a inceput deja operatiunea de salvare, iar alte vapoare care se afla in zona vor interveni, pentru a prelua pasagerii.

Este al doilea incident grav, care loveste compania de croaziera Costa Cruises in numai sase spatamani, dupa ce un alt vapor al firmei, Costa Concordia, a naufragiat pe 13 ianuarie in apropiere de insula italiana Giglio, provocand moartea a 32 de persoane.

Costa Allegra pornise intr-o croaziera de o luna de zile in Oceanul Indian si se afla in cea de-a saptea zi a excursiei, cand a izbucnit incendiul de la bord. Acum vaporul se afla in apropiere de Insula Alphonse din Seychelles.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO