The Independent: Carnea de cal gasita in supermarketurile britanice "poate fi de magar"

Ultima actualizare: 14-02-2013 07:07
Magar

Carnea care a ajuns pe rafturile supermarketurilor din Marea Britanie, Franta si Suedia ar putea fi de magar, potrivit unor speculatii care ar circula in randul unor oficiali din domeniul industriei alimentare din Franta, scrie The Independent.

Potrivit publicatiei britanice, un politician francez a apreciat, duminica, ca o lege care interzice circulatia cailor pe drumurile din Romania ar putea sa fie de vina pentru amplificarea vanzarii frauduloase de carne de cal pe piata europeana a carnii de vita.

Carutele trase de cai au reprezentat o forma de transport ce data de secole in Romania, insa sute de mii de animale au fost duse la abator, dupa modificarea reglementarilor rutiere, scrie The Independent.

Potrivit publicatiei, aceasta lege a fost adoptata in urma cu sase ani, dar a fost pusa in aplicare recent, interzicand totodata circulatia carutelor trase de magari, ceea ce a condus la aparitia acestor speculatii in randul unor oficiali din domeniul industriei alimentare franceze, scrie Mediafax.

"Caii au fost interzisi pe drumurile din Romania, iar milioane de animale au fost trimise la abator", a declarat Jose Bove, un vechi sustinator al micilor fermieri, vicepresedinte al Comisie pentru Agricultura din cadrul Parlamentului European (PE), citat, de asemenea, de publicatia britanica.

Dupa ce cazul carnii de cal a fost perceput timp de doua zile drept o problema britanica, scandalul a inceput sa fie luat in serios de catre ziarele si politicienii francezi in acest weekend, scrie publicatia, care il citeaza pe ministrul francez pentru Consum, Benoit Hamon, afirmand ca nu va ezita sa treaca la actiuni judiciare in cazul in care apar probe potrivit carora cele doua companii franceze care au manipulat carnea au stiut despre frauda.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO