Teroristii ISIS incearca sa vanda sclave sexuale pe Internet. Anuntul postat pe Facebook: "Asta costa 8.000 de dolari"

29-05-2016 11:28

isis

Doua femei tinute captive de catre luptatori ai gruparii teroriste Stat Islamic (SI) par sa fi fost scoase recent la vanzare pe Facebook, scrie The Washington Post.

Una dintre femei, o tanara de aproximativ 18 ani, cu tenul aramiu, apare intr-o fotografie postata pe Facebook, iar la descriere apare o singura informatie: de vanzare.

"Pentru toti fratii care se gandesc sa cumpere o sclava, asta costa 8.000 de dolari", incepe postarea pe Facebook, datata 20 mai, care a fost atribuita unui combatant SI care se prezinta cu numele de Abu Assad Almani.

Acelasi individ a postat o a doua fotografie, tot la 20 mai, cateva ore mai tarziu, in imagine aparand o tanara cu tenul palid si care parea sa fi plans.

"Alta sabiyah (sclava), si asta costa tot 8.000 de dolari. Da sau ba?", a scris Almani in postarea sa. Fotografiile au fost sterse de Facebook la numai cateva ore dupa postarea lor si nu este clar daca detinatorul contului vindea chiar el cele doua femei sau comenta despre faptul ca femeile sunt vandute de alti luptatori.

Insa neobisnuita postare demonstreaza ca pericolul cu care se confrunta sutele de femei tinute ca sclave sexuale de catre luptatori ai Stat Islamic creste pe zi ce trece, potrivit expertilor. Potrivit The Washington Post, pe site-urile social media folosite de luptatorii SI in ultimele luni au aparut numeroase anunturi de vanzare si cumparare de sclave sexuale.

Dar pana la incidentul din 20 mai, nu s-a mai intamplat ca teroristi islamici sa posteze fotografii cu femeile captive oferite spre vanzare. Fotografiile cu cele doua femei ramase neidentificate au fost postate pentru scurt timp, fiind sterse de Facebook, insa imaginile au fost salvate de Middle East Media Research Institute, un grup non-profit din Washington care monitorizeaza conturile jihadistilor de pe social media.

"Am fost martorii multor brutalitati, dar continutul diseminat de ISIS in ultimii doi ani depaseste orice imaginatie prin abjectie. Vanzarea de fete sclave pe social media este doar un exemplu in acest sens", a declarat Steven Stalinsky, directorul executiv al institutului.

Autorul postarilor din 20 mai, Abu Assad Almani, despre care se crede ca ar fi cetatean german care lupta pentru Stat Islamic in Siria, a mai postat si pe alte conturi social media folosind acelasi nume si intr-o engleza stricata, cu multi termeni de argou, la care recurg multi luptatori europeni care nu vorbesc araba. Postarile sale anterioare sugereaza ca Almani este bine familiarizat cu activitatile SI in Raqqa, capitala de facto a gruparii in Siria.

El isi foloseste conturile pentru a solicita cu regularitate donatii pentru gruparea terorista. Pe langa fotografiile postate cu cele doua femei, Almani isi sfatuieste prietenii de pe Facebook "sa se insoare" si "sa vina in dawlah", teritoriile controlate de SI in Irak si Siria.

Apoi, Almani s-a angajat in lungi discutii cu diversi comentatori. Intr-una dintre discutii se dezbatea daca 8.000 de dolari pentru o femeie sclava reprezinta sau nu un pret bun. Unii au raspuns la postarile lui Almani prin comentarii batjocoritoare la adresa felului in care aratau cele doua femei, altii l-au mustrat pe Almani ca a postat fotografii in care femeile nu poata valul islamic.

'Ce stie sa faca de banii astia? Are calitati extraordinare?", a intrebat unul dintre cei care comentau despre femeia care apare in cea de-a doua fotografie. "Nu. E vorba de cerere si oferta", a raspuns Almani.

Sursa: Washington Post


VIDEO PROTVPLUS.RO