Tensiuni la graniţa israeliano-libaneză. Netanyahu: Hezbollah se joacă cu focul

Ultima actualizare: 28-07-2020 07:22
benjamin netanyahu
Getty

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat luni că gruparea şiită libaneză pro-iraniană Hezbollah "se joacă cu focul", declaraţie ce survine după tensiuni la graniţa cu Libanul în legătură cu care mişcarea şiită a negat orice implicare, relatează AF

"Hezbollah şi guvernul libanez sunt responsabili de orice atac care este lansat de pe teritoriul libanez", a declarat Benjamin Netanyahu în cadrul unei conferinţe de presă. "Hezbollah se joacă cu focul, reacţia noastră va fi foarte puternică", a avertizat premierul israelian.

Armata israeliană a anunţat luni că a dejucat "o tentativă de infiltrare a unei celule teroriste" la frontiera de nord cu Libanul, după ce a informat într-o primă fază că desfăşoară lupte în acest sector, notează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Surse apropiate de Hezbollah susţin că gruparea pro-iraniană şiită a lansat un atac asupra unei patrule israeliene în sudul Libanului.

Armata israeliană a întărit trupele de la frontiera nordică săptămâna trecută, în contextul în care tensiunile s-au intensificat cu Hezbollah, care a acuzat armata israeliană că i-a ucis un combatant într-un lovitură aeriană în zona Damascului, pe 20 iulie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO