Temperaturile foarte scăzute fac probleme în toată lumea. Minus 38 de grade în SUA

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

În timp ce americanii se luptă cu gerul năpraznic şi ninsori record, în Europa vântul ridică probleme.

 În Belgia, rafalele cu forţă de uragan au izbit o macara de un bloc. O bătrână a murit şi alte cinci persoane au fost rănite în acest incident. 70 de familii au fost nevoite să înnopteze la hotel. La Londra, în schimb, temperaturile scăzute au afectat traficul aerian şi rutier.

Locuitorii din Pennsylvania se luptă cu nămeţii, la capătul unor zile cu ninsori record. De la Crăciun a nins cât să se adune un strat alb de un metru şi 65 de centimetri în înălţime. Americanii au profitat de ninsoare cum i-a tăiat capul: cu tumbe nud în zăpadă sau plimbări cu caiacul pe gheaţă.

Locuitor: „Am locuit aici toată viaţa şi n-am mai văzut asemenea ninsori de ani buni."

În Minnesota, temperaturile de până la minus 38 de grade Celsius au îngheţat o cascadă de 16 metri. Şuvoaiele de apă s-au transformat în ţurţuri uriaşi, dându-le curioşilor posibilitatea să vadă ce se ascunde în spatele lor.

Pe de altă parte, faimosul pod Golden Gate din San Francisco a fost înghiţit de nori groşi de ceaţă.

Temperaturile neobişnuit de scăzute au ridicat probleme şi în Marea Britanie. Zeci de aeronave care ar fi trebuit să decoleze de pe aeroportul Stansted din Londra au fost anulate. Sute de pasageri şi-au petrecut noaptea în terminal. Alţii au rămas blocaţi în avioanele aflate pe pistă.

Pasager: „Vrem doar să ajungem acasă, nu ştim cum vom putea să facem asta, cum vom găsi alt zbor. Toate sunt extrem de scumpe acum."

Pasager: „Am rămas blocaţi pe aeroport. Nu avem unde merge, nu ne-au oferit cameră la hotel, aşa că trebuie să stăm aici."

Alte regiuni s-au confruntat cu rafale violente de vânt. Avionul privat al unui lord britanic a fost împins de pe pistă în sediul unei companii de construcţii de pe Aeroportul Internaţional Malta. Botul aeronavei a străpuns peretele. Incidentul nu s-a soldat cu răniţi.

În oraşul belgian Nieuwpoort, vântul care a biciuit cu 100 de km pe oră a luat pe sus o macara care avea ataşate blocuri de ciment şi a izbit-o de o clădire rezidenţială. Incidentul a provocat daune însemnate blocului cu nouă etaje. Echipele de salvare au găsit sub dărâmături trupul neînsufleţit al unei femei în vârstă de 73 de ani.

Vântul a smuls şi bucăţi din acoperişul stadionului de fotbal din Ostend. Incidentul a forţat anularea unui meci dintre două echipe belgiene.

Citeste și...
Parteneri