Temperaturi minime record in Asia. 85 de oameni au murit In Taiwan la 4 grade, temperatura cea mai mica din ultimii 44 de ani

Ultima actualizare: 28-01-2016 07:04

Cel putin 85 de oameni au murit in Taiwan in ultimul weekend din cauza temperaturilor minime record pentru aceasta zona, a anuntat luni presa locala citata de agentia de presa DPA.

Multe dintre decese au fost cauzate de hipotermie sau de problemele cardiace generate de aparitia brusca a unui val de aer rece, a precizat agentia oficiala de stiri, citand autoritatile centrale.

La Taipei City s-a ajuns duminica la temperatura de 4 grade Celsius, cea mai mica temperatura inregistrata in ultimii 44 de ani, conform Central Weather Bureau din Taiwan. Locuitorii dintr-o regiune spun ca nu au mai vazut zapada de 50 de ani.

Toate statiile meteorologice, cu exceptia uneia singure, din aceasta tara insulara cu clima subtropicala, cu relief in special muntos si cu inaltimi care se apropie de 4000 de metri, au intregistrat in weekend temperaturi minime record pentru aceasta zona, a anuntat aceeasi sursa de specialitate.

Si la Hong Kong, temperaturile au coborat la minimele ultimilor 60 de ani: 3 grade Celsius. Gradinitele s-au inchis, la fel si scolile primare si cele pentru copii cu dizabilitati. Nu au lipsit urgentele medicale. Peste 60 de oameni au ajus la spital, cu rani sau degeraturi, suferite in timpul unui ultramaraton de 100 de kilometri.

In cateva regiuni din sudul Chinei, a cazut prima zapada din ultimii 70 de ani. Desi exterm de subtire, stratul a fost suficient pentru o bataie in zapada.

Ceva mai serios a nins in vestul si centrul Japoniei. Aici, vremea rea a provocat probleme mari in trafic . Zeci de camioane au ramas blocate la intrarea intr-un tunel, din pricina ninsorilor abundente. Probleme mari au fost si in aeroporturi, unde au fost anulate 600 de zboruri interne in ultimele doua zile.

Este iarna in toata regula si in Coreea de Sud. La Seul, temperatura minima a ajuns la minus 18 grade, cea mai scazut din ultimii 14 ani. Iar in Jeju, o insula semi-tropicala din sud, s-a inregistrat cea mai abundenta ninsoare din ultimii 32 de ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO