Ţara unde şcolile ar putea rămâne închise timp de ani de zile: „Nu voi permite”

Ultima actualizare: 26-05-2020 10:16
scoli

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat că şcolile ar trebui să rămână închise până când va fi descoperit un vaccin pentru noul tip de coronavirus, informează marţi dpa.

Fără un vaccin, a-i trimite pe copii la şcoală "va însemna un dezastru", a atenţionat Duterte într-un discurs televizat, luni seara.

"Nu voi permite deschiderea claselor unde elevii se vor afla unii lângă alţii. Doar dacă voi avea certitudinea că ei sunt cu adevărat în siguranţă, în caz contrar este inutil să vorbim despre deschiderea şcolilor"
, a spus el.

Ministerul Educaţiei din Filipine a programat deschiderea anului şcolar pentru 24 august din cauza epidemiei de COVID-19, cu trei luni mai târziu de deschiderea tradiţională a şcolii în această ţară, în iunie. Însă ministerul a subliniat că "deschiderea şcolii nu înseamnă în mod necesar predarea orelor în clasă".

"Deschiderea fizică a şcolilor va depinde de severitatea gradului de risc sau de clasificarea spaţiului", a adăugat Ministerul Educaţiei când a anunţat noul calendar şcolar.

Şcolile din Filipine au organizat lecţii online pentru elevii care au acces la computere şi la internet acasă la ei. Însă această opţiune nu este valabilă pentru toţi elevii, mai ales în zonele izolate.

Unii părinţi au decis să-şi educe copii acasă, în sistem de homeschooling, cu ajutorul instrucţiunilor de la şcoală.

În Filipine se înregistrau luni 14.319 cazuri de contaminare cu COVID-19, dintre care 873 de decese, potrivit Ministerului Sănătăţii al acestei ţări.

Zona metropolitană a Manilei şi zonele cu risc ridicat de contaminare se află într-o stare de izolare relaxată până pe 31 mai, ce le permite unor industrii şi spaţii comerciale, precum mall-urile, să desfăşoare operaţiuni limitate.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO