Țara în care mii de copii au fost judecați penal. Unii au doar 10 ani

Ultima actualizare: 27-05-2020 10:27
copii australia
Getty

Guvernul australian a adus mii de copii cu vârste de la 10 ani în faţa sistemului de justiţie penală, potrivit organizaţiei nonguvernamentale pentru drepturile omului Amnesty International.

Amnesty International a cerut factorilor de decizie să crească vârsta pentru răspunderea penală a minorului, informează miercuri dpa, citată de agerpres.

8.350 de copii în fața justiției, într-un singur an

 

Peste 8.350 de copii cu vârste între 10 şi 13 ani au fost aduşi în faţa justiţiei în anul financiar iulie 2018-iunie 2019, se arată într-un raport dat publicităţii miercuri de Amnesty International.

Circa 573 de copii sau aproape un sfert dintre copiii aflaţi în detenţie avea vârste sub 14 ani, se spune în raport.

Copiii indigeni din Australia continuă să fie "extrem de suprareprezentaţi", constituind mai mult de 64% dintre copiii sub 14 ani din închisori.

În Australia, copiii indigeni reprezintă mai mult de 6% din totalul populaţiei de copii cu vârste între 10 şi 17 ani, însă ei riscă de 22 de ori mai mult să fie închişi decât copiii non-indigeni, potrivit raportului.

Ce infracțiuni au comis copiii

 

Majoritatea infracţiunilor comise de copii sunt furturi, spargeri şi infracţiuni legate de violarea proprietăţii, precizează raportul.

În Australia, limita răspunderii penale este în prezent de la 10 ani.

Potrivit Amnesty, copiii care au fost arestaţi la vârste sub 14 ani au avut un risc de trei ori mai mare decât copiii ce au fost arestaţi după 14 ani de a ajunge din nou la închisoare ca adulţi.

Amnesty, alături de Consiliul de Avocatură din Australia, Asociaţia Medicală a Australiei şi Comisia pentru Drepturile Omului din Australia au cerut ca vârsta răspunderii penale să fie majorată la 14 ani.

Anul trecut, Consiliul Federal de Stat şi Procurorii Generali din teritorii au convenit să înfiinţeze un grup de discuţii pentru creşterea vârstei.

Amnesty a subliniat miercuri că întâlnirea de anul acesta, din iulie, "constituie o oportunitate unică de a le reda copilăria sutelor de copii indigeni".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!