Tara care a interzis bomboanele "m&m’s". Motivul pentru care compania care le produce va trebui sa le schimbe numele

Ultima actualizare: 12-06-2016 00:28
bomboane m&m's

Compania Mars nu mai are voie sa vanda faimoasele sale bomboane intr-o tara europeana.

Un tribunal suedez i-a interzis miercuri producatorului american de dulciuri Mars sa mai comercializeze renumitele sale bomboane de ciocolata "m&m's", daca numele acestora este scris cu litere mici. Mars va avea voie sa scrie denumiorea doar cu majuscule, „M&M’s”, in urma unei solicitari a companiei Kraft Foods (preluata de Mondelez in 2012), informeaza AFP.

Tribunalul a decis ca logo-ul "m&m's" este mult prea asemanator cu logo-ul "m" care este utilizat de marca suedeza de ciocolata Marabou detinuta de Mondelez. Concret, Marabou comercializeaza bomboane de ciocolata cu alune in interior aproape identice cu „m&m’s”. Daca Mars nu va face apel la Curtea Suprema in zilele urmatoare, decizia tribunalului din Stockholm va fi executorie incepand din 30 iunie, data dupa care Mars va putea ramane pe piata suedeza numai cu conditia respectarii titulaturii "M&M's".

Intr-un comunicat de presa, Mars a criticat decizia Curtii apreciind ca in opinia sa nu exista niciun fel de confuzie intre cele doua marci. "Avand in vedere decizia curtii vom analiza urmatorul pas pentru marca noastra in Suedia", a informat Mars.

Pana in anul 2009, Mars nu a vandut bomboane de ciocolata "M&M's" in Suedia ca urmare a unui acord anterior incheiat cu Marabou, care vinde bomboanele sale de ciocolata cu marca "m" inca din 1957.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO