Tânăr celebru pe rețelele de socializare datorită invențiilor sale. Ce mașinării a creat

22-04-2018 09:32


Un bărbat din New York a devenit vedetă pe reţelele de socializare graţie invenţiilor sale care transformă sarcini simple în proiecte complicate.

Le numeşte maşinării de reacţii în lanţ, căci fiecare piesă o acţionează în mod ingenios pe următoarea, până când obţine efectul dorit. Filmuleţele sunt amuzante, dar şi educative, spune el.

În apartamentul său din Brooklyn, fostul inginer de software Joseph Herscher lucrează la o invenţie care să-i tundă părul automat.

Originar din Noua Zeelandă, Joseph e pasionat de maşinării trăsnite încă din copilărie, iar la maturitate şi-a transformat hobby-ul în carieră. A făcut 30 de asemenea maşinării, folosind obiecte ieftine de uz zilnic. Cea mai recentă, numită servitorul de tort, i-a adus 100 de milioane de vizualizări pe Facebook şi o mulţime de întrebări.

Maşinăriile sale alambicate i-au adus o apariţie în serialul pentru copii "Strada Sesam" şi un interviu în New York Times. Nu e vorba doar de distracţie, spune el.

"E ceva ce lipseşte în educaţie. Totul se rezumă la teste şi la îndeplinirea unor obiective. Şi nu prea le dăm copiilor şansa să se joace şi să înveţe jucându-se", susține Joseph Herscher.

Ca dovadă, Joseph spune că lucrează cam trei luni la o maşinărie de-a lui, iar ca să-i iasă unele secvenţe face sute de încercări.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO