Taiwanul încearcă să facă aplicarea pedepsei capitale ”mai umană”. Ce măsuri au luat autoritățile

Ultima actualizare: 17-07-2020 10:38
executare
Getty

Taiwanul a adoptat noi proceduri pentru punerea în aplicare a pedepsei capitale inclusiv împiedicarea condamnatului de a-i vedea pe cei care îl execută, scrie DailyMail.

Activiștii pentru drepturi au declarat că această mișcare nu face decât să învie o practică barbară.

Insula a efectuat 35 de execuții de la reintroducerea pedepsei capitale în 2010 - ultima fiind în aprilie, în care un bărbat de 53 de ani a fost condamnat pentru uciderea părinților săi.

În Taiwan, pedeapsa cu moartea este executată prin împușcare. Rapoartele mass-media spun că celor condamnați li se oferă mai întâi un sedativ puternic înainte de a fi puși cu fața în jos și împușcați în inimă prin spate.

"Pedeapsa cu moartea este o metodă brutală și inumană de pedeapsă ... este absurd să discutăm cum să o aplicăm în moduri mai umane", a declarat Chiu E-ling, directorul Amnesty International Taiwan.

În conformitate cu măsurile adoptate de autoritățile taiwaneze săptămâna aceasta, condamnații trebuie acum să fie acoperiți pe cap cu o glugă în timpul procesului.

De asemenea, li se va permite să țină ritualuri religioase, precum și să lase un mesaj de adio sau un mesaj video pentru familiile lor.

În prezent, executările sunt efectuate fără notificare, odată ce toate apelurile au fost epuizate.

Presa locală a declarat că noile reguli au fost concepute pentru a face execuțiile „mai umane”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO