Sute de copii infectați cu HIV de un medic care folosea ace de seringă din gunoi

Ultima actualizare: 28-10-2019 11:41
analize sange
Pro TV

Aproape 900 din Pakistan au fost infectați cu HIV după ce un medic le-a făcut injecții refolosind ace de seringă din gunoi.

Medicul pediatru Muzaffar Ganghro a fost arestat inițial și este acuzat de neglijență și omor prin imprudență. În ciuda acuzațiilor, acesta continuă să lucreze la un spital public din Ratodero, după ce și-a înnoit certificatul medical, transmite Independent.

Din cauza sărăciei, mulți părinți au apelat la serviciile lui Ganghro, care cerea doar 16 cenți pentru o consultare.

Imtiaz Jalbani, un părinte ai cărui 6 copii au fost tratați de medic, a povestit pentru New York Times că Ganghro a căutat un ac în coșul de gunoi pentru a-i face injecție fiului său de numai 6 ani. Băiatul a fost depistat cu HIV în urma neglijenței medicului.

Jalbani spune că a protestat față de decizia medicului, însă acesta i-a răspuns că este prea sărac ca să poată să plătească pentru un ac nou.

De atunci, patru dintre copiii lui Jalbani au fost depistați cu virusul, iar doi dintre aceștia au și murit.

Un alt părinte ai cărui copii au fost infectați cu virusul după ce au fost tratați de Ganghro, a declarat pentru Reuters că pediatrul a folosit aceeași perfuzie la 50 de copii, fără să schimbea acul.

Refolosirea siringilor de către medici este o practică des întâlnită în unitățile medicale din Ratodero, în timp ce dentiștii folosesc unelte nesterilizate, transmite New York Times.

Aproximativ 600.000 de medici necalificați lucrează în unitățile medicale din Pakistan, iar în ultima vreme, Guvernul a închis mai multe clinici și bănci de sânge care operau ilegal și refoloseau seringile.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO