STIRI EXTERNE PE SCURT. Mick Jagger a devenit strabunic, iar in Argentina a fost descoperit cel mai mare dinozaur

Ultima actualizare: 23-05-2014 00:12

"Daca nu mai e livrat spre Europa, gazul rusesc poate fi trimis in China", spune premierul Medvedev intr-o declaratie avertisment.

PUTIN IN CHINA

Totusi, aflat in vizita la Shanghai, presedintele Putin a semnat mai multe acorduri bilaterale, dar nu si cel referitor la livrarile de gaze rusesti.

La Shanghai, presedintele chinez Xi Jinping l-a intampinat pe Vladimir Putin ca pe un "vechi prieten". Ambii au subliniat importanta intaririi parteneriatului strategic intre China si Rusia, pentru "o lume multipolara", si au incheiat "numeroase" acorduri economice. Putin isi doreste ca schimburile comerciale cu China sa atinga 100 de miliarde de dolari pana anul viitor.

UN MILIARDAR INCLINA BALANTA

Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina si probabil cea mai influenta persoana din estul tarii, si-a indemnat muncitorii sa demonstreze impotriva separatistilor rusi. Aceasta pozitie fatisa de partea unitatii Ucrainei ar putea atarna greu. Ahmetov - cu afaceri in metalurgie, minerit si sectorul financiar - e principalul angajator din regiune. E si patronul echipei de fotbal Sahtar Donetsk, antrenata de Mircea Lucescu.

ROCKER-UL STRABUNIC

Mick Jagger a devenit strabunic. Solistul trupei Rolling Stones, in varsta de 70 de ani, sarbatoreste nasterea primei sale stranepoate. Mama copilei este nepoata lui Jagger, Assisi Jackson, in varsta de 21 de ani. Totodata, rockerul se pregateste sa devina din nou bunic. Fiica lui, designerul Jade Jagger, in varsta de 42 de ani, este si ea insarcinata cu al treilea copil.

CEL MAI MARE DINOZAUR

In Argentina au fost descoperite oasele fosilizate ale unui dinozaur, care, din cat se stie pana acum, pare sa fi fost cea mai mare creatura care a pasit vreodata pe suprafata Pamantului. Pornind de la dimensiunile gigantice ale oaselor picioarelor, specialistii au stabilit ca dinozaurul avea 40 de metri lungime si era inalt de 20. Cantarea probabil aproape 80 de tone, cat 14 elefanti africani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO