Statul Islamic incepe sa se prabuseasca. Dezvaluirile unui colonel american: "Au declarat stare de urgenta in Raqqa"

14-05-2016 13:16

raqqa

Statul Islamic a declarat stare de urgenta in Raqqa, capitala autoproclamata a jihadistilor, sustine un militar american.

Oficiali ai armatei americane monitorizeaza informatiile primite cu privire la prabusirea Statului Islamic. Astfel, acestia sustin ca ISIS ar fi declarat stare de urgenta in Raqqa, oras capturat si transformat in capitala Statului Islamic, in Siria.

Colonelul american Steve Warren, purtator de cuvant al coalitiei a spus: "Am vazut documentul cu privire la stare de urgente in Raqqa, orice ar insemna asta. Stim ca inamicul se simte amenintat, asa cum ar si trebui sa se simta" a spus acesta, conform Independent.

Mai multe informatii aparute in presa straina indica faptul ca gruparea terorista a inceput sa isi mute trupele in afara orasului si incearca sa isi protejeze tintele de posibile atacuri aeriene sau la sol.

"Fortele Democratice Siriene au inceput sa capete teren in zona de est si vest si detin mai multa putere militara in acele zone" a mai spus colonelul.

Conform celor de la Independent, Fortele Democratice Siriene si gruparile afiliate din nordul Siriei au coordonat impreuna un plan de atac pentru a elibera orasul Raqqa de sub regimul de teroare impus de Statul Islamic.

Conform reprezentatilor Ministerului Apararii al SUA, acum, ISIS ar raspunde pozitiv eforturilor aliatilor ONU de a elibera orasul Raqqa, dupa ce jihadistii au inceput sa isi mute oamenii si armamentul din oras.

Oficialii nu au putut confirma daca liderul ISIS, Abu Bakr Al-Baghdadi, mai este sau nu in oras, insa monitorizeaza atent. "Ramanem foarte prudenti in privinta lui Baghdadi si securitatea personala pe care o are" a spus un oficial al Ministerului Apararii al SUA.

 

Sursa: Independent.co.uk


VIDEO PROTVPLUS.RO