Specialist NASA: "Avem date incredibile despre planeta Marte, dar inca nu le putem anunta oficial"

Dată publicare: 21-11-2012 10:15
Dată actualizare: 24-11-2012 00:16


NASA, analiza date Curiosity

Oamenii de stiinta care urmaresc misiunea de pe Marte a robotului Curiosity se pregatesc pentru o declaratie oficiala, care “va ramane in cartile de istorie”. Anuntul va avea loc peste cateva saptamani.

 

Update 14:48: Seful proiectului care urmareste misiunea de pe Marte a robotului Curiosity, John Grotzinger a declarat pentru SPACE.com ca anuntul oficial al NASA va fi facut la sfarsitul reuniunii Sindicatului American de Geofizica, care va avea loc in perioada 3-7 decembrie, la San Francisco.

Misiunea roverului Curiosity, care va dura 2 ani, este aceea de a afla daca pe Marte exista sau a existat vreodata viata.

Specialistii au fost dezamagiti dupa ce analiza mostrelor de aer a aratat ca acestea nu contin deloc metan, un gaz produs atunci cand exista forme de viata pe planeta.

Acum insa, savantii sunt cat se poate de increzatori, dupa ce au primit date despre analiza solului de pe Planeta Rosie.

Toate trebuie sa fie verificate inainte de o declaratie oficiala, insa jurnalistii de la Business Insider cred ca entuziasmul expertilor este dovada clara ca robotul ar fi aflat date despre viata pe Marte.

“Aceste date vor fi consemnate in cartile de istorie. Arata foarte bine!”, declara seful proiectului, John Grotzinger.

NASA trebuie sa astepte confirmarea rezultatelor, pentru a nu da publicitatii o declaratie oficiala gresita. Conferinta mult-asteptata va avea loc probabil peste cateva saptamani.

Anuntul vine dupa ce Curiosity a analizat radioactivitatea de pe suprafata planetei Marte, iar informatiile au aratat ca oamenii pot supravietui acolo, o perioada limitata de timp.


 

Sursa: Business Insider


VIDEO PROTVPLUS.RO