Spaniolii au stat cu sufletul la gură la tragerea Loto. Premii în valoare totală de 2 miliarde

Ultima actualizare: 23-12-2019 09:58

Spaniolii au lăsat baltă pregătirile de Crăciun pentru câteva ore şi au urmărit cu sufletul la gură extragerea loto care îi putea face mai bogaţi cu câteva sute de mii de euro.

El Gordo, vestita loterie care are loc în fiecare an în această perioadă a anului în Spania, a pus în joc premii totale de aproape două miliarde şi jumătate de euro.

Loteria de Crăciun din Spania a făcut şi anul acesta mii de oameni fericiţi. Urmând o tradiţie veche, numerele câştigătoare au fost anunţate de copii. Şi ca în fiecare an, extragerea a avut loc pe scena teatrului regal din Madrid.

Publicul din sală a stat cu urechile ciulite şi cu ochii pe lozurile cumpărate. Cum suma pusă în joc trecea binişor de 2 miliarde de euro, este de înţeles tot acest interes.

Localnic: ”Dacă o să câştig la loterie, o să plec cu prietena mea şi cu mama într-o vacanţă prelungită. Nu ne vom mai întoarce în Marbella, oraşul de unde provenim.

Localnic: ”Pentru noi este deja o tradiţie. Este al treilea an când venim aici. Revenim pentru că ne place şi sperăm că norocul va fi de partea noastră într-o zi.”

La final s-a tras linie şi, cum era de aşteptat, loteria botezată "El Gordo" a împărţit premii "grăsuţe", după cum îi este şi numele.

Marele premiu pus în joc a fost de 4 milioane de euro, dar cum 10 persoane au intuit numerele câştigătoare, suma s-a împărţit în mod egal. Au mai fost şi alte lozuri norocoase, iar fiecare posesor va încasa câte 20.000 de euro.

O sumă consistentă, ţinând cont că biletul standard costă 20 de euro. Dar, în mod tradiţional, oamenii cumpără serii întregi, cu prietenii, familia sau colegii de serviciu.

Loteria spaniolă, care în prezent se laudă că este cea mai generoasă din lume, a început ca un eveniment caritabil în secolul al 18-lea, însă în timp a devenit o modalitate de a strânge bani pentru bugetul de stat.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO