Controversa privind certificatele de nastere din UE si ce mai ramane din "identitatea nationala"

Dată publicare: 10-08-2013 16:40
Dată actualizare: 13-09-2013 06:59


Certificat UE

Un politician din Marea Britanie acuza UE ca vrea sa inlocuiasca simbolurile nationale de pe certificatele de nastere, de casatorie si de deces. Reprezentantii Uniunii se apara insa si spun ca modificarile sunt optionale.

La sfarsitul saptamanii trecute, trei ziare de extrema-dreapta din Marea Britanie au pornit o adevarata controversa legata de viitoarele certificate de nastere, de casatorie si de deces din Uniunea Europeana.

Eric Pickles, membru al Partidului Conservator din Marea Britanie, acuza UE ca va inlocui simbolurile nationale cu propriul logo, incepand cu 2014, caracterizand acesta miscare drept una de "subminare a autoritatii nationale". 

"Din leagan, pana in mormant, britanicii vor purta simbolul UE", spunea Pickles, vorbind si de o "propaganda agresiva" de a duce steagul Uniunii pe toate institutiile publice.

Uniunea Europeana nu a ramas indiferenta la aceste acuzatii, raspunsul oficialilor de la Bruxelles venind prin purtatorul de cuvant. Acesta a declarat ca documentele sunt optionale si sunt doar o alternativa la cele nationale. Conform The Guardian, acesta a adaugat ca noile documente vor fi recunoscute in toate tarile Uniunii Europene .

Pe viitor Comisia Europeana are de gand sa diversifice documentele in formatul unic european, din care vor face parte formularele pentru adoptie, de vanzare-cumparare a imobilelor sau certificatul de cazier judiciar.

Sursa: Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO