Senatorul american John McCain il acuza pe Vladimir Putin ca este o amenintare mai mare decat Statul Islamic

30-05-2017 10:10


Vladimir Putin

Senatorul american John McCain l-a acuzat, luni, pe presedintele rus Vladimir Putin ca este o amenintare mai mare la adresa securitatii globale decat Statul Islamic.

McCain avertizat ca Senatul va exercita presiuni pentru impunerea de sanctiuni Moscovei, in urma presupusei interferente in alegerile din SUA, relateaza Reuters, conform news.ro.

McCain, una dintre principalele voci din Congres privind politica externa, a facut declaratia intr-un interviu acordat in Australia, unde a purtat discutii legate de securitate, inainte de un summit pentru aparare din Singapore.

“Cred ca (Putin – n.r.) este principala si cea mai importanta amenintare, mai mult decat ISIS”, a spus McCain pentru postul de televiziune Australian Broadcasting Corp.

El a admis ca, desi nu exista dovezi ca rusii au reusit sa schimbe rezultatul alegerilor din SUA, au incercat sa o faca si au procedat in acelasi mod si la alegerile din Franta.

“Consider rusii, de departe, drept cea mai mare provocare pe care o avem”, a spus McCain, presedintele Comisiei pentru fortele armate a Senatului.

“Deci trebuie sa intensificam sanctiunile si sa speram ca, atunci cand ne intoarcem din vacanta parlamentara, Senatul va avansa cu sanctiunile pentru Rusia si va impune noi penalizari pentru comportamentul rus”, a adaugat el.

McCain, care a fost un critic al presedintelui Donald Trump, a spus ca este de parere ca echipa de securitate din jurul liderului de la Casa Alba pune la punct o strategie care va duce la o “victorie” in Afganistan si ca se bucura ca Trump are sa aiba incredere in aceasta echipa.

“Cred ca, in majoritatea timpului, le accepta sfatul si recomandarile. Va pot spune ca o face tot timpul? Nu. Si ma deranjeaza acest lucru? Da, ma deranjeaza”, a admis el.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO