Șeful securității lui Jeff Bezos: Telefonul miliardarului a fost spart de Arabia Saudită

Ultima actualizare: 31-03-2019 13:54
Jeff Bezos
Getty

Șeful securității lui Jeff Bezos afirmă că guvernul Arabiei Saudite a accesat ilegal telefonul patronului Amazon, obținând astfel informații private.

Potrivit The Guardian, Gavin de Becker, un consultant cu experiență în domeniul securității, a declarat că după ce a investigat incidentul din luna ianuarie - când în presă au fost publicate mesaje private schimbate între Jeff Bezos și prezentatoarea de televiziune Lauren Sanchez - a ajuns la concluzia că telefonul lui Bezos a fost ”spart” de saudiți.

În ianuarie, National Enquirer a publicat 11 pagini de conţinut scandalos despre legătura dintre miliardarul Jeff Bezos (care a fost căsătorit cu MacKenzie timp de 25 de ani) şi Lauren Sanchez Whitesell (soţia preşedintelui Endeavor Patrick Whitesell). Printre acestea se numără şi mesajele schimbate de cei doi, precum şi faptul că ziarul tabloid s-a aflat în posesia imaginilor nud care îl reprezentau pe Bezos.

Într-un articol pentru Daily Beast, De Becker a afirmat că Arabia Saudită a vizat prin acest atac Washington Post - deținută de Bezos - după ce ziarul american a publicat detalii despre moartea editorialistului Jamal Khashoggi în Turcia.

Khashoggi, de origine saudită, a fost ucis în Turcia de serviciile secrete ale Arabiei Saudite.

”Investigațiile noastre și câțiva experți au concluzionat cu siguranță că saudiții au avut acces la telefonul lui Bezos și au obținut informații private. Până la această oră nu este clar la ce nivel au ajuns și dacă AMI (American Media Inc. - compania mamă a publicației National Enquirer, n.red.) a avut cunoștiință de acest caz”, a scris pe Daily Beast șeful securității lui Jeff Bezos.

”Unii ameriani vor fi uimiți să afle că guvernul saudit a avut intenția clară de a-i provoca rău lui Jeff Bezos încă din luna octombrie, când The Post a început să urmărească subiectul uciderii lui Khashoggi”, a mai scris De Becker.

Jeff Bezos, CEO al Amazon şi proprietar al Washington Post, a scris în februarie că publicaţia National Enquirer a încercat să îl şantajeze, aparent ameninţând că va publica fotografii în care el apare nud dacă nu renunţă să cerceteze modul în care au fost dezvăluite mesajele text ce au dus la finalul mariajului său.

Potrivit News.ro, dispute dintre Bezos şi National Enquirer a început în ianuarie, când tabloidul a publicat prima dată fotografii în care şeful Amazon apare alături de Sanchez, realizate aparent înainte ca el să depună actele de divorţ. Enquirer a continuat povestea publicând mesaje schimbate de cei doi, unele dintre ele datând, potrivit ziarului, din luna aprilie a anului trecut.

Bezos a angajat ulterior un detectiv care să afle sursa acestor mesaje şi să determine dacă publicaţia a căutat să se folosească de această poveste ca răzbunare politică pentru articolele apărute în The Washington Post, pe care CEO-ul Amazon l-a cumpărat în 2013.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO