Alertă în SUA: bombe trimise către Clinton, Obama și la CNN. Pachetele analizate de FBI

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Mai multe dispozitive explozive improvizate au pus pe jar miercuri după amiază Secret Service, FBI şi poliţia din Statele Unite.

Clădirea new-yorkeză care găzduieşte printre altele biroul postului CNN şi compania Time Warner a fost evacuată. Doi jurnalişti CNN erau în direct când a răsunat alarma de evacuare.

Jurnaliştii, dar şi restul angajaţilor, au fost scoşi în stradă, de unde au transmis informaţii prin telefon. Pachetul suspect a fost găsit la parter în sala unde se triază corespondenţa.

Se pare că era de fapt adresat, fostului director CIA, John Brennan. Cu scurt timp înainte, Secret Service anunţase, că a interceptat dispozitive explozive similare, trimise fostului preşedinte Barack Obama şi lui Hillary Clinton dar și lui Eric Holder, fostul procuror general al Statelor Unite.

Poliţia din Florida a anunţat miercuri că anchetează descoperirea unui colet suspect în apropierea biroului lui Debbie Wasserman Schultz, membră a Camerei Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite şi fost preşedinte al Comitetului Naţional al Partidului Democrat.

Asta, după ce luni seară, un pachet asemănător a fost găsit în cutia poştală de la reşedinţa din New York a miliardarului George Soros. Primarul New York-ului a numit incidentele drept un ”act de terorism”. Guvernatorul democrat al statului New York Andrew Cuomo a declarat că un asemenea dispozitiv a fost trimis și la biroul său.

Autoritățile susțin că dispozitivul de la Time Warner Center - sediul central al CNN, la New York, pare că a fost trimis de aceeaşi persoană care le-a trimis bombe improvizate lui George Soros, Hillary Clinton şi fostului preşedinte Barack Obama.

Poppy Harlow și Jim Sciutto erau în transmisiune live în momentul în care alarma de incendiu s-a declanșat, iar toți angajații au fost anunțați că trebuie să evacueze clădirea, pentru că un dispozitiv suspect, posibil explozibil, a fost găsit în camera de corespondență de la parter.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO