Se intampla si la vecini: 13 romi bulgari au ajuns la Sofia, din Franta


Ultimul update: Joi 17 Mai 2012 20:24
Data publicarii: Sambata 21 August 2010 00:00
Categorie: Stiri externe
Francezii pastreaza numai rromii

Un prim grup de 13 romi bulgari, expulzati din Franta, a sosit vineri seara la Sofia. Anuntul a fost facut de purtatoarea de cuvant a Ministerului bulgar al Afacerilor Externe, Vesela Cerneva, care a precizat insa ca nu e vorba de o repatriere!

"Nu este vorba despre o repatriere, ci de o revenire voluntara", a subliniat oficialul bulgar.

Franta ofera imigrantilor ilegali care accepta sa plece un ajutor financiar in valoare de 300 de euro pentru un adult si 100 de euro pentru un copil.

Revenirea romilor bulgari la bordul unui avion al Air France nu fusese anuntata. Conform unor surse diplomatice citate joi de presa bulgara, acest prim grup trebuia sa ajunga miercuri la Varna, la bordul unui avion al companiei Bulgaria Air.

Alti 28 de romi bulgari urmeaza sa fie repatriati din Franta in septembrie, potrivit acelorasi surse.

Autoritatile franceze si-au inasprit politica fata de imigrantii ilegali romi, circa 210 persoane fiind expulzate incepand de joi in Romania.

Aceste expulzari, o practica curenta pentru imigrantii aflati in situatie ilegala, ar urma sa se intensifice in saptamanile urmatoare.

Membri ai Uniunii Europene, cetatenii bulgari si romani nu au dreptul sa stea mai mult de trei luni pe teritoriul francez fara a fi angajati cu contract sau studenti.

Sursa: Mediafax

Revista presei: Tigan in aeroport:
Prima promisiune a rromilor deportati din Franta: Ne intoarcem la Paris!
Aliatii lui Berlusconi saluta expulzarea rromilor din Franta
VIDEO PROTVPLUS.RO