Sara Netanyahu, găsită vinovată de utilizare abuzivă de fonduri publice. Pedeapsa primită

16-06-2019 14:16


Sara Netanyahu

Soţia premierului israelian în exerciţiu, Sara Netanyahu, a fost găsită vinovată duminică de faptul că a decontat ilegal mese, pe cheltuiala contribualului, de către un tribunal de la Ierusalim, relatează AFP.

 

Inculpată iniţial în iunie 2018 de fraudă şi abuz de încredere, Sara Netanyahu a negociat un acord, care a fost acceptat de tribunal.

Ea fost găsită, până la urmă, vinovată de faptul că a exploatat erori ale altei persoane şi a fost condamnată doar la plata unei amenzi, a unor cheltuieli şi unor despăgubiri.

Sara Netanyahu urmează să plătească o amendă în valoare de 10.000 de shekeli (2.500 de euro) şi să ramburseze statului 45.000 de shekeli (11.000 de euro).

Soţia premierului israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu a fost inculpată iniţial de fraudă şi abuz de încredere cu privire la faptul că a decontat mese în valoare de 100.000 de dolari (aproximativ 85.000 de euro) din fonduri publice, spunând, în mod fals, că nu exista un bucătar la reşedinţa oficială a prim-miniştrilor israelieni.

Acuzaţiile de fraudă, care ar fi putut antrena o sancţiune dură, au fost astfel abandonate, potrivit news.ro.

Procesul său a fost deschis în octombrie 2018.

Sara Netanyahu, în vârstă de 60 de ani, a fost vizată şi de alte acuzaţii în trecut.

În 2016, un tribunal de la Ierusalim i-a acordat despăgubiri unui fost majordom al lui Benjamin Netanyahu, care l-a acuzat pe premier şi pe soţia acestuia de rele tratamente.

Soţul său, pe lânga care ea joacă un rol important, urmează să fie audiat, la rândul său, la începutul lui octombrie, pentru a da socoteală de acuzaţii de ”corupţie”, ”fraudă” şi ”abuz de încredere” în trei cazuri.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO