Salate preparate din verdețuri care cresc sub privirile clienților, într-un restaurant din Berlin

×
Codul embed a fost copiat

Într-un restaurant din Berlin, salatele sunt preparate din verdeţuri care cresc sub privirile clienţilor. În local a fost amenajată o grădină verticală şi, nu de puţine ori, înainte de a se apuca de gătit, angajaţii culeg recolta.

În acest restaurant, verdeţurile sunt crescute în spatele unor uşi de sticlă, în jardiniere speciale.

Ema Paulin, coproprietar Good Bank: "Plantăm seminţele şi durează patru săptămâni până cresc. Recoltăm în fiecare zi, o dată dimineaţa şi o dată după-amiaza, sub ochii clienţilor noştri. Putem să recoltăm şi pe loc, în caz de nevoie."

Frunzele sunt folosite pentru prepararea unor salate pe loc. Celelalte ingrediente sunt aduse de la ferme şi mici producători locali.

Ema Paulin, coproprietar Good Bank: "Am simţit că e nevoie de o schimbare în acest domeniu. Am vrut să creăm preparate pentru o nouă generaţie de clienţi. Pentru cei care cred în mâncarea adevărată."

Citește și
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

Reprezentanţii localului insistă că nu folosesc niciun fel de pesticide. În plus, verdeţurile sunt recoltate cu tot cu rădăcină. Astfel, atunci când ajung în farfurie au mai mulţi nutrienţi decât salatele recoltate tradiţional.

"Locuind în oraş, ne-am obişnuit cu ideea că hrana noastră vine de departe. E plăcut să ştii că aici vine de dincolo de geam", spune o clientă.

Ferma verticală a fost creată de un laborator din Berlin, specializat în acest tip de grădinărit urban.

Leandro Vergani, coproprietar: "Reuşim în ferma noastră verticală să copiem condiţiile din natură. Înlocuim lumina soarelui cu cea a LED-urilor, iar pământul e înlocuit cu un substrat."

Grădinăritul urban a devenit tot mai popular în Germania în ultima perioadă. S-au înmulţit grădinile de pe acoperişuri şi culturile interioare, dovadă a dorinţei germanilor de a şti cât mai multe despre produsele care le ajung în farfurie.

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Şniţelul, printre cele mai periculoase alimente. Întreţine foamea şi poate duce la cancer
Şniţelul, printre cele mai periculoase alimente. Întreţine foamea şi poate duce la cancer

Şi în restaurante, şi în cantină de la colţ găsim banalele şniţele, caşcavalul pane, peştele pane. Metoda de preperare este una dintre cele mai utilizate în România. Iar pe noi, să recunoaştem, ne încântă încă din copilărie.

Recomandări
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Supraconsumul și poluarea cu microplastice ne omoară cu zile. “Consumăm toți echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”
Supraconsumul și poluarea cu microplastice ne omoară cu zile. “Consumăm toți echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”

Supraconsumul și poluarea cu microplastice au ajuns la niveluri atât de mari încât “fiecare dintre noi consumăm echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”.