Salah Abdeslam a ramas fara avocati. "Am avertizat ca, daca nu vorbeste, noi vom renunta la apararea sa"

12-10-2016 11:42

Salah Abdeslam

 Avocatii lui Salah Abdeslam, suspectul-cheie in atentatele de la Paris din 13 noiembrie 2015, renunta la apararea clientului lor, au declarat acestia miercuri intr-un interviu pentru canalul de televiziune BFMTV, potrivit AFP.

 "Am decis si unul si altul sa renuntam la apararea" lui Abdeslam. Avem convingerea ca el nu va vorbi si ca va recurge la dreptul la tacere", a explicat avocatul francez Frank Berton, alaturi de colegul sau belgian Sven Mary.

"In aceasta situatie, ce vreti sa facem? Am spus de la inceput, am avertizat ca, daca clientul nostru nu vorbeste, noi vom renunta la apararea sa", a afirmat in continuare Frank Berton.

"Cand ai sentimentul ca esti acolo doar pentru a face vizite sociale la inchisoare, in acel moment trebuie luata o decizie", a adaugat avocatul Mary.

Inculpat pentru asasinate teroriste si suspect-cheie in atentatele pariziene soldate cu 130 de morti, Salah Abdeslam este tinut in izolare de la 27 aprilie intr-o inchisoare din sudul Parisului si plasat sub supraveghere video 24 de ore din 24.

Salah Abdeslam a incercat la Consiliul de Stat suspendarea acestui dispozitiv inedit in Franta, dar cea mai inalta instanta administrativa a respins cererea sa la sfarsitul lunii iulie, invocand "caracterul exceptional al faptelor teroriste" pentru care acesta este urmarit, care "necesita sa fie luate toate masurile de precautie".

Singurul membru inca in viata al comandoului de teroristi din 13 noiembrie 2015, Abdeslam refuza totodata sa raspunda la intrebarile magistratului antiterorist insarcinat cu ancheta cu privire la atacurile de la Paris si Saint-Denis, o periferie a capitalei franceze. El si-a exercitat dreptul la tacere in timpul interogatoriului.

Nu se cunoaste inca rolul exact al lui Abdeslam in seara zilei de 13 noiembrie 2015, noteaza AFP.

Dupa ce a transportat cu masina trei atentatori sinucigasi care s-au aruncat in aer la Saint-Denis, unde avea loc un meci de fotbal Franta-Germania pe Stade de France, el a ratacit prin Paris, se pare, in cursul noptii. A fost ajutat sa paraseasca Franta a doua zi dupa atentate de doi amici ai sai veniti din Belgia.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO